perjantai 2. elokuuta 2013

Munakoisosalaatti paahdetuilla kikherneillä


Viime viikko kului mökillä ja tämä viikko on hurahtanut ohi ihan huomaamatta matkajärjestelyiden keskellä. Auton pakkauksen lomassa yritän ehtiä ajastamaan blogiin viime viikolla kokatut herkut, niin eivät pääse unohtumaan ja ei blogikaan hiljene meidän loman aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan.

Naisten kesken herkuteltiin tällä salaatilla mökillä ihanien löylyjen jälkeen. Osa kikherneistä käytiin jo napostelemassa salaatin teon lomassa, mutta onneksi myös salaattiin riitti näitä herkkuja. Nälkä oli jo melkoinen kun päästiin pöytään ja epätarkasta kuvastakin sen voi hyvin arvata :).

Salaatista tuli herkullinen vaikka niin itse sanonkin ja paahdettuja kikherneitä on pakko tehdä joskus myös pelkästään naposteltavaksi.

Munakoisosalaatti paahdetuilla kikherneillä
1 kerä jääsalaattia
2 keskikokoista munakoisoa
2 prk kikherneitä (go green)
2 rkl öljyä
1 tl jeeraa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl cayannepippuria
mustapippuria myllystä
savusuolaa
1 pkt halloumia
Kastike:
öljyä
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoreita yrttejä hienonnettuna esim. minttua, basilikaa ja persilijaa

Aloita salaatin teko paahtamalla kikherneet. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kaada talouspaperin päälle ja kuivaa. Kaada kikherneet pellille leivinpaperin päälle.

Sekoita mausteet öljyyn ja ripottele mausteöljy kikherneiden päälle. Sekoittele hyvin. Paahda 200C välillä sekoittaen n. 30min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Viipaloi munakoisot, itketä 30min  ja huuhtele suolat pois. Kuivaa ja öljyä viipaleet. Grillaa grillissä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita grillatut munakoisot marinoitumaan kastikkeeseen vähintään 30min.

Viipaloi halloumi, öljyä ja grillaa rapeiksi molemmilta puolilta.

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi tarjoilu kulhoon. Lisää munakoisot ja kaada kasike salaatin joukkoon. Lisää halloumi ja kikherneet. Herkuttele!

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...