maanantai 29. heinäkuuta 2013

BBQ -kastike


Nyt onnistuin keittelemään omasta mielestäni parhaan bbq-kastikkeen. Koekaniineilla tämän nauttiminen aiheutti huokailua, joten ihan väärässä ei omat makuhermoni voi olla ;D. Savusuola on kyllä aivan mahtavaa ja täytyy joskus kokeilla sen valmistamista myö itse.

Välillä on virkistävää kokata muiden keittiöissä ja saada ideoita kaappien sisällöistä. Olin siis lasten kanssa mummilassa viikon ja savusuola oli yksi mitä tuli käytettyä paljon. Lasten hoitoavun ansiosta sain kokattu ja kuvattua paljon julkaisukelpoista tavaraa, kiitokset vaan vielä mummille.

Kastikkeella valeltiin ribsejä, laitettiin tortillapizzoihin ja vielä riitti kastikkeeksi revittyyn possuun. Aika riittoisa ohje siis, mutta niin hyvää ettei taatusti jää kaapin pohjalle happanemaan.

BBQ -kastike:
2 salottisipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä paistamiseen
500g tomaattimurskaa
tilkka vettä
2 dl ananastäysmehua
1 limen mehu
1 dl muscovadosokeria
1 dl tummaa siirappia
2 tl savusuolaa
1 rkl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
½ tl cayannepippuria
tabascoa oman maun mukaan (taisi mennä n.8 tippaa)
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja jatka kuulottamista minuutin verran. Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki tilkalla vettä, kaada kattilaan.

Lisää loput aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45min. Soseuta sauvasekoittimella ja purkita. Kastike riitti grillikyljen valeluun, tortillapizzoihin ja revittyn possun kastikkeeksi eli aika riittoisaa.


6 kommenttia :

  1. Herkku bbq soosi. Kiva lisä toi ananasmehu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lasten pillimehu varastolla tuli hätäpäissä käytyä ;D.

      Poista
  2. Hei, ihan huikeita kivoja ohjeita! Mä en meidän perheessä ole ruokavastaava, varsinkaan grilliin en koske, mutta selatessa läpi näitä reseptejä tuli vastaan monta ihanaa joita lupaan yrittää testata ja kantaa korteni kekoon keittiön puolella tässä taloudessa...Oma kasvimaa tuottaa kesäkurpitsaa, joten ekana ehkä siitä jotain. Kiitos kun jaat näitä, taidan ihan innostua hääräämään keittiössä heti huomenna! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, on mukava tietää ettää ohjeistani on iloa :). Itse en myöskään ennen viime kesää grilliin ollut koskenut ja yllättävän helppoa se on ollut kun on vain uskaltanut kokeilla. Tsemppiä siis ja rohkeasti kokeilemaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...