tiistai 9. heinäkuuta 2013

MunakoisoCharlotta ja Tomaatti-Korianterisalaatti


Kesällä tv-ohjelma tarjonta on usein aika ankeaa. Kokkausohjelmista tosin ei ole ollut puutetta ja niitä onkin tullut tallennettua urakalla. Yksi suosikeistani on Laura Calderin tähdittämä Näin teet ranskalaista ruokaa -sarja.

Kun näin sarjassa tämän kyseisen ruoan oli resepti etsittävä heti netistä. Tomaatti-korianterisalaatti oli taivaallista yksinkertaisuudessaan ja munakoisocharlotta maistui myös ihanalta. Täytyy ehdottomasti kokeilla myös jotain muuta Lauran ohjeista, niitä löytyy mm. täältä.

Hiukan tuli taas tehtyä oman pään mukaan eli alkuperäisessä ohjeessa tehtiin 6 pientä charlottaa ja itse tein vain yhden suuren. Kuminan määrä tuntui itsestäni todella hurjalta, joten jauhetuista siemenistä laitoin joukkoon 2tl ja mielestäni se oli aivan riittävästi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

MunakoisoCharlotat sopivat hyvin alkupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Meillä näitä herkkuja nautittiin raksapäivän päätteeksi iltapalaksi.

MunakoisoCharlotta
2 keskikokoista munakoisoa
60 ml oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
3 munaa
60 ml kerma-maitoa (30ml kermaa ja 30ml maitoa)
1 rkl kuminan siemeniä paahdettuna ja jauhettuna (käytä 2tl jauheesta)
110g chevreä murustettuna

Siivuta toinen munakoisoista pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Sivele oliiviöljyllä ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Paahda uunissa grillivastuksen alla kunnes viipaleiden pinta saa väriä. Viipaleet eivät saa tulla kuitenkaan rapeiksi.

Puolita toinen munakoisoista ja sivele leikkauspinta öljyllä. Laita uunivuokaan leikkauspinta alaspäin. Paista uunissa 200C 40-50min tai kunnes munakoiso on kunnolla pehmeä.

Kaavi munakoison liha puolikkaista lusikalla ja laita kulhoon. Lisää munat, kerma-maito ja kumina. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Öljyä vuoka tai vuoat ja vuoraa ne munakoison viipaleilla.

Kaada puolet täytteestä vuoan tai vuokien pohjalle. Ripottele täytteen päälle chevre. Kaada loput täytteestä päälle. Vuoraa pinta munakoison viipaleilla.  Paista 200C noin 20min pieniä charlotteja ja n.40min isoa charlottea. Anna jäähtyä 10-20min ennen kuin keikautat charlotet vuoasta.

Tomaatti-Korianterisalaatti
300g erilaisia kirsikka- ja miniluumutomaatteja
kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
 mustapippuria myllystä

Leikka tomaatit neljään osaan. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri, öljy ja viinietikka. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita vielä hyvin. Tarjoile munakoisocharlottejen kera.

4 kommenttia :

  1. Olipas eksoottinen, mutta todella kaunis, kiva idis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan erilainen ohje ja heti tuli mieleen vastaavia, joita täytyy kokeilla.

      Poista
  2. Hei!
    Hyvä vinkki. Monakoiso ja tomaatti sopii niin hyvin yhteen.
    Kurkkasin alkuperäiseen ohjeeseen ja pakko ajaa kaakki tuohon kuminaan.
    Englannin cumin tarkoittaa juustokuminaa eli jeeraa ja caraway tarkoittaa kuminaa. Tämä on tosi yleinen käännösvirhe, kun seuraa englanninkielisiä ruokaohjelmia. Sitä en kyllä epäile, etteikö lopputulos olisi yhtähyvää sekä jeeralla että kuminalla!
    T. Rouva Ruskolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä muutan meneekin, viimeksi muistin tämän käännössotku jutun, mutta tällä kertaa en :). Täytyypä kokeilla jeerallakin, mutta ihan maittavaa kuminallakin tuli tosissaan. Kiitos kun kommentoin :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...