perjantai 26. heinäkuuta 2013

Mangoldi-Kanttarellikääryleet


Mangoldi on tuottanut hyvän sadon ja sitä onkin arkiruoissa tullut käytettyä paljon. Astetta hienommat kääryleet valmistin lapsenvahdille, jonka ansiosta pääsimme miehen kanssa karkaamaan kahdestaan mökille. Kiitokset vaan vielä pikkusiskolle :).

Tattaria päätyi kääryleisiin koska riisi oli päässyt loppumaan. Ensimmäinen tattari kokeiluni oli miltei syömäkelvotonta ja sen takia hiukan jännitti lopputulos. Pitsaa ei kuitenkaan tarvinnut lähteä hakemaan, vaan lopputulos oli todella herkullinen.

Tattari sai tarpeeksi makua kanttarelleistä ja pecorinosta, eikä mauttomasta mössöstä ollut tietoakaan. Ensimmäisen tattari kokeiluni koostumus oli myös "limainen", mutta tämäkin ongelma poistui kun keitetyn tattarin käytti pannun kautta. Taidan siis vielä uskaltaa ostaa uuden pakkauksen tattaria :).

Mangoldi-Kanttarellikääryleet:
8 mangoldin lehteä varsineen
100g tattaria
kasvislientä (vettä+fondia)
voita ja öljyä paistamiseen
3 dl kanttarellejä
2 uutta sipulia varsineen
1 dl pecorinoa
tuoreita timjamin lehtiä 1 rkl
mustapippuria myllystä
suolaa
juoksevaa hunajaa pinnalle

Huuhtele mangoldit ja leikkaa varret irti. Kuutioi mangoldin varret ja sipulit, pieni kanttarellit. Keitä tattari kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipulia ja mangoldin varsia pannulla.

Lisää kanttarellit pannuun ja paista muutamin minuutti. Lisää keitetty tattari ja jatka paistamista minuutti. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

Nosta pannu levyltä ja lisää pecorino, sekoita hyvin. Laita yhdelle lehdelle täytettä ja kääri kääryleeksi. Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan.

Valuta hunajaa kääryleiden pinnalle. Paista uunissa 180C 45-50min. Raasta halutessasi vielä pecorinoa kääryleiden pinnalle ennen tarjoilua.

2 kommenttia :

  1. Olipas sangen mielenkiintoinen ohje...pitänee laittaa muhimaan, siis ensin päähän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilys oli itsellä suuri, mutta onneksi herkullinen lopputulos :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...