keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mökkipannu


Mökiltä terveisiä, päästiin miehen kanssa kahdestaan matkaan. Tällä kertaa ei varsinaisesti lomailtu, vaan pistettiin paikkoja kuntoon koko perheen lomaa varten. Raataminen imaisi kaikki mehut niin perusteellisesti, että bloggaus välikin venyi pitkäksi.

Nyt on kuitenkin laituri suoristettu ja ranta raivattu, joten sen oikean loman aloitusta kuumeisesti odotellaan. Aamulla ei tarvitse arvailla esikoisen ensimmäisiä sanoja, eli kuinka monta yötä on siihen, että lähdetään Kustaviin. Ja sama kysymys on toistunut kesäkuun alusta alkaen :).

Facebook -sivuilla jo mainitsin, että Kustaviin on taas avattu Pop Up ravintola Kipinä. Kipinässä on tarjolla saaristolaisruokaa 4 eri keittiömestarin toimesta. Siggi Hall Islannista 18-21.7, Mikko Leminen 25-28.7 ja Erik Mansikka 1-4.8. Eli hyvää vaihtelua, jos mökkiruoka alkaa kyllästyttämään.

Raatamisen lomassa ehdittiin kuitenkin myös herkutella. Tähän mökkipannuun päätyi uutta perunaa, kanttarelleja, uutta sipulia, kesäkurpitsaa ja tillivinegretti. Pannun lisäksi nautittiin poron sisäfilettä ja kuulemma ei tarvinnut Kipinään enää lähteä ;D.


Mökkipannu:
2 poron sisäfilettä
paistamiseen voita ja öljyä
suolaa ja pippuria
n. 10 suurta uutta perunaa
2-3 uutta sipulia viipaloituna
1 pieni tai ½ iso kesäkurpitsa
3 dl kanttarelleja
1 ruukku rucolaa
Tillivinegretti:
kourallinen tilliä hienonnettuna
½dl oliiviöljyä
1 rkl hunaja dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä ja viipaloi paksuiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa, ripottele päälle öljyä ja paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes saavat kunnolla väriä.

Mausta huoneen lämpöiset fileet suolalla ja pippurilla. Paista voi-öljyseoksessa muutama min joka puolelta. Kääri fileet folioon lepäämään pannun valmistuksen ajaksi.

Lisää pannuun voita ja öljyä. Kuullota sipuleita muutama min. Lisää perunat ja jatka paistamista kunnes saavat kunnolla väriä.

Lisää kanttarellit ja jatka paistamista muutama min. Jos käytät pakastettuja sieniä lisää pannuun myös sienistä sulanut neste. Pieni paahdettuja kesäkurpitsoita hiukan ja lisää pannuun.

Valmista vinegretti ja lisää pannuun. Anna kiehahtaa ja nosta pannu pois levyltä. Lisää rucola joukkoon.

Viipaloi fileet ja nosta pannun pinnalle. Kaada folioon ja leikkuulaudalle kertyneet nesteet myös pannuun. Nauti!

6 kommenttia :

  1. Voi kuinka hyvältä kuulostaa! Tillivinegretti kuulostaa hyvältä myös.
    Kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja yhden pannun taktiikka toimii hyvältä mökillä. Ei tarvitse niin paljon tiskata :D.

      Poista
  2. Ihana mökkipannu, miksi ihmeessä täälläkin pitää näin aamu tuimaan vatsa tyhjänä käydä katsomassa, pitäisi tukevasti aina syödä ennen blogikierroksia :) ihnaa kun on mökki, vaikka varmasti siitä on oma hommansa, haaveilen aina kesäisin mökistä, vaikka täällä onkin melkein kuin mökillä olisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä sen voimin jaksoi raataa :). Kaikella on aina puolensa, mutta kyllä tässä mökkeilyssä parasta on se meri ja se taitaa teilläkin olla.

      Poista
  3. On tosi hyvän näköistä, ja mitkä maisematkin vielä! Ruoka varmasti maistuu tuolla.:)

    Kesä on ollut yhtä raatamista ja yöunetkin jääneet vähiin. Bloggauskin väkisin siinä kärsii. Itselläni nyt onneksi vähän helpotti, kun yksi projekti saatiin päätökseen. Vielä, kun joku saisi miehen työtahtia hidastettua...;)

    Sain Kipinään kutsun, mutta harmi, kun aina kaikki on niin kaukana. Noita maalla asumisen haittapuolia...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella ehtii sitten nukkumaan ja bloggaamaan ;D. Itsellä nuo allergiat niin pahat, että ulkona syöminen aika stressaavaa eli ei tule usein käytyä vaikka kaikkea mielenkiintoista läheltä löytyisikin :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...