tiistai 22. lokakuuta 2013

Arki Juhlaksi


Floran lähestyvän 45v juhlan kunniaksi pääsin miettimään yhdessä muiden bloggaajien kanssa miten muuttaa arki juhlaksi. Meidän perheessä arkipäiväkin tuntuu lapsista juhlalta, kun tarjolla on heidän lempiruokiaan. Ja kun arjen klassikot tuunataan juhlavampaan kuosiin, on päivässä juhlan tuntua  aikuistenkin mielestä.

Lasten lempiruoat siskonmakkarakastike ja perunamuusi, päivitettiin juhlakuosiin. Lopuksi päästiin herkuttelemaan nopealla arkeen sopivalla jälkiruoalla, omena-kaurapaistoksella, joka todella kruunasi arjen juhlaksi. Lisää reseptejä maistuvaan arkeen löytyy täältä. Herkullista arkea!


Siskonmakkarakastike:
1 pkt siskonmakkaroita
2 keskikokoista sipulia
flora kultaa -juoksevaa kasvisrasvavalmistetta paistamiseen
1 ½ dl lihalientä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl flora ruoka 15%
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria
hienonnettua silopersilijaa viimeistelyyn

Kuori sipulit, puolita ja viipaloi ohuelti. Kuummenna pannu ja lisää flora kulta juoksevaa. Laita sipuliviipaleet pannuun ja paista kunnes saavat väriä. Nosta sipulit pois pannulta sivuun odottamaan.

Lisää pannuun flora kultaa ja purista siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista niin, että saavat väriä molemmille puolille. Lisää sipulit takaisin pannuun ja lisää myös lihaliemi. Mausta timjamilla ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Lisää flora ruoka ja sinappi pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla, anna hautua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla silopersilijalla.


Yrttinen Perunamuussi:
1 kg jauhoisia perunoita esim. rosamunda tai puikula
vettä ja suolaa keittämiseen
4 valkosipulin kynttä
3/4 dl flora kultaa -juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
n. 1 ½ dl  lämmintä maitoa
2 rkl hienonnettua silopersilijaa
2 rkl hienonnettua basilikaa
suolaa

Kuori ja kuutioi perunat. Laita kuutioidut perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että peittyvät. Mausta suolla ja lisää kattilaan kuoritut valkosipulin kynnet. Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois.

Lisää kattilaan flora kulta ja maito. Muussaa perunasurvimella perunat ja valkosipulin kynnet muussiksi, lisää tarvittaessa enemmän maitoa. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon myös hienonnetut yrtit.



Omena-Kaurapaistos:
flora kultaa uunivuoan voiteluun
n. 8 suurta kotimaista omenaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl flora kultaa -juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
tarjoiluun flora vanillaa vaahdotettuna

Voitele uunivuoka flora kullalla. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele uunivuokaan. Ripottele kaneli ja inkivääri omenalohkojen päälle.

Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, fariinisokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon flora kulta ja sekoita tasaiseksi. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa  noin 25-30min. Tarjoile vaahdotetun flora vanillan kera.


Yhteistyössä Flora

10 kommenttia :

  1. Herkullinen ateria.:) Kiva, kun tuli suolainen ruokareseptikin, kun moni näyttää lähteneen leipomislinjalle, minä mukaan lukien.;) Alkuun kyllä pitkään mietein sopivia ruokia toteutettavaksi, mutta jotenkin aina tuo sana juhlava saa aivoni jumittamaan.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nämä lempiruoat on lasten mielestä juuri nyt parasta mitä on, niin ajatukset lähti heti sinne suuntaan :)

      Poista
  2. Siskonmakkarat on niin hyviä. :) Oon täysin ihastunut keittoon sekä siskonmakkarapastaan, mutta seuraavaksi on ihan pakko testata tota kastiketta. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja meillä lapset rakastaa niitä. Paras äiti -kommentit on taattu, kun ruokana on siskonmakkaraa :).

      Poista
  3. Siskonmakkararuoat ovat meidänkin perheen suosikkeja, vaikka täällä asustaakin ainoastaan aikuisiai ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne meistä aikuisistakin hyviä, sen takia juuri tämä lempiruoka valikoitui tuunattavaksi :).

      Poista
  4. Nyt tunnustan: en ole eläissäni koskenut siskonmakkaraan (syönyt kyllä, mutten valmistanut itse). Jokunen viikko sitten saimme kylässä niin herkkua siskonmakkarasoppaa, että päätin tehdä sitä joskus itsekin. Tämä sinun kastikereseptisi on myös erittäin herkullisen näköinen, joten siskonmakkarat löytyvät piakkoin meidänkin ostoskärryistämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rohkeasti vain siskonmakkara paketti kaupasta kotiin :)

      Poista
  5. Siskonmakkarakastike oli varmasti huippua. Siskonmakkara on kyllä niitä suuria lapsuudesta asti mukana kulkenu. Komeet ruoat oot saanu aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä kummasti lapsilla samat lempiruoat kuin itsellä aikoinaan. Tosin söin jo 2v etanoita, ne eivät taitaisi omille lapsille kelvata ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...