tiistai 29. lokakuuta 2013

Paahtamalla paranee


Paahtamalla saa juureksiin mukavasti lisää makua ja niin kävi myös suht uuden tuttavuuden juuripersilijan kanssa. Paahdetut juuripersilijat päätyivät keittoon punasipulin, valkosipulin ja perunoiden kera. Lopputuloksena oli makunystyröitä hivelevä keitto, jonka viimeisistä kauhallisistä väännettiin kättä.

Juureksen vahva persilijainen maku pehmeni mukavasti uunissa eikä tuntunut liian vahvalta keitossa. Juuripersilija on muuten kotoisin välimereltä, jossa kasvaa villinä. Täytyy joskus kokeilla myös raakaraasteena.


Paahdettu Juuripersilijakeitto:
4:lle
500g juuripersilijoita
2 pientä punasipulia
2 valkosipulinkynttä kuorineen
muutama oksa timjamia
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
3 perunaa
n. 7dl kana- tai kasvislientä
2 dl (ruoka)kermaa

Kuori ja lohko juuripersilijat sekä punasipulit. Laita uunivuokaan. Lisää vuokaan kuorelliset valkosipulinkynnet ja timjamin oksat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele oliiviöljyä pinnalle. Paahda 200C n. 30min.

Kuumenna liemi kiehuvaksi kattilassa. Kuori ja kuutioi peruna, lisää liemeen. Keitä perunoita 5 minuuttia. Lisää paahdetut juuripersilijat ja punasipulit. Puserra valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää joukkoon. Keitä vielä 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarjoile. Jos haluat keitosta juhlavamman niin lisää paistettuja pekoni kuutioita tai paistettuja kanttarelleja keiton pinnalle.

12 kommenttia :

  1. Koita seuraavaksi paahtamisen lisäksi pintasavustus mukaan. Uusi efortti tulee taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raksaprojektin aikanen kerrostaloasunto antaa tuohon savustamiseen hiukan liian suuren jännitysmomentin, koskaan ei tiedä soittaako joku palokunnan :). Mutta heti kun päästään muuttamaan on pakko päästä savustamaan.

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta, juuripersiljaa en olekaan koskaan maistanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, aika veikeän makuinen :)

      Poista
  3. Otsikko pitää niin paikkansa! Paahdetut juurekset ja vihannekset ovat ihanan makuisia :)

    VastaaPoista
  4. Pitääpä ottaa paahtaminen arsenaaliin, kaikensortin sosekeittoja tehdään. Juuripersiljaa pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahtamista ja juuripersilijaa voin molempia suositella lämpimästi :)

      Poista
  5. Hei! Siulle olisi haaste blogissani: http://silkkiavain.blogspot.fi/2013/10/haastetta.html

    VastaaPoista
  6. Kerran jo käytin kädessäni kaupassa juuripersiljaa! Olisi pitänyt ostaa, mutta arastelin. Ajattelin haeskella sopivan ohjeen, mutta sitten koko homma unohtui. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti pussi vain kärryyn. Itse oletin juuripersilijan olevan todella voimakasta, muttei se sitten ollutkaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...