perjantai 4. lokakuuta 2013

Ilta tuplauunin parissa

Akseli esitteli tuplauunia ennen kisan alkua. Kuva: www.satukemppainen.com
Oletko koskaan haaveillut kahdesta uunista? Himokokkaajana minä ainakin olen, varsinkin juhlia järjestäessä. Ilmeisesti joku muukin on haaveillut samasta asiasta ja Samsung on vastannut toiveisiin tuplauunilla.

Tuplauunilla eli jaettavalla kiertoilmauunilla pystyy valmistamaan samanaikaisesti kahta ruokalajia eri lämpötiloissa. Uuni jaetaan lämpölevyllä, joka jakaa uunin kahteen osaan, joille voidaan määrittää eri lämpötilat. Uunissa on myös erillinen höyrykypsennysastia. Ihmellisestä tuplauunista löytyy lisää tietoa Samsung kampanjasivulta ja kannattaa käydä osallistumassa myös kilpailuun, jossa voi voittaa esim. tuplauunin. Samsungin facebook -ryhmästä löytyy myös aiheesta lisää.

Tuplauunin esittely. Kuva: www.satukemppainen.com
Bloggaajia pyydettiin miettimään, mitkä ruoat blogin reseptiarkistoista valmistaisi samanaikaisesti tuplauunissa. Itse valmistaisin Revittyä broileria BBQ -kastikkeessa ja jälkiruoaksi Mansikka-valkosuklaapaistosta. Revitty broileri hautuisi pitkään ja hartaasti 150 asteessa  ja loppuvaiheessa uunin toisessa osiossa paistuisi mansikka-valkosuklaapaistos 225 asteessa. Näin jälkiruoka ehtisi hiukan jäähtyä ennen tarjoilua.

Revitty Broileri:
1 pkt broilerin paistileikkeitä (n.600g)
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
3/4 BBQ kastikkeesta 

 maissitortilloja
Ota broilerin paistileikkeet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista paistileikkeiden pinnat. Mausta suolalla ja sokerilla. Laita broilerit pataan ja kaada bbq kastike päälle. Anna hautua 150 asteessa 3 tuntia. Revi haarukoilla liha säikeiksi. Tarjoile esim. vesimelonisalsan ja tortillojen kera.









BBQ -kastike tuoreista tomaateista:
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400g tomaatteja kuutioituna
1 dl ketsuppia (heinz)
1 chili hienonnettuna
3 rkl punaviinietikkaa
4 rkl ruokokidesokeria
1 tl dijonsinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl (savu)suolaa
mustapippuria myllystä 


Kuullota sipulia öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli ja tomaatit, kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja keitä 15min. Soseuta sauvasekoittimella.



 Mansikka-Valkosuklaapaistos:
1 l pakastemansikoita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
 
Muru:
100g valkosuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita

Voitele piirakkavuoka. Sekoita mansikat, sokerit ja perunajauhot hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Rouhi valkosuklaa veitsellä pieneksi rouheeksi. Mittaa murun ainekset kulhoon ja nypi muruksi. Ripottele muru mansikoiden päälle. Paista uunissa keskitasolla 225C n. 20min.  Tarjoa esim. kermavaahdon kera.


Pääsin tutustumaan tuplauuniin Samsungin ja Blogiringin järjestämässä bloggaaja-tapahtumassa. Kisasimme bloggaajien kanssa kahdessa joukkueessa, top chef hengessä. Iltaa isännöi Akseli Herlevi ja joukkueiden johtajina toimivat Raakel Lignell ja Nata White trash disease -blogista.
Joukkueeni tutustumassa tuplauuniin. Kuva: www.satukemppainen.com
Tehtävänä oli tehdä toisinnot Akseli Herlevin kolmen ruokalajin illallisesta, ilman reseptejä, tuplauunia käyttäen. Vaikka joukkueeni ei kisaa voittanutkaan oli osallistuminen valtavan kivaa. Harvoin näin hauskasti ja hauskassa seurassa pääsee kodinkoneisiin tutustumaan.
Bloggaaja itse viimeistelemässä annosta. Kuva:  www.satukemppainen.com
Hauskaa iltaa ja ihmeellistä tuplauunia pääsette kurkkaamaan näistä videoista:







 


Tämän bloggaajan ja pallokuosisen tunikan saatatte myös bongata taustalta.

Yhteistyössä Samsung


6 kommenttia :

  1. Hahah, me oltiin niin hyvä tiimi! :D Kiitos vielä ihanasti illasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oltiin :). Toivottavasti törmätään taas pian uudestaan!

      Poista
  2. Tuplauuni olisi monesti kätevä. Välillä tulee tehtyä ateria, missä useampi ruoka menee uunin kautta, ja onhan se pikkaisen hidasta, kun kaikki joutuu laittamaan eri aikaan. Ja sitten ensimmäisenä uunissa olleet ehtivät jo jäähtyäkin.

    Kivat reseptit.:) Revittyä broileria pitää kokeilla seuraavaksi, kun tähän asti on tullut tehtyä vain possuversioita.

    Hauska oli nähdä bloggaajia näin ruudun kauttakin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan haluaisinko uunin kun raksalla alkaa keittiö ja kodinkoneet olla ajankohtaisia :). Täytyy sanoa, että hiukan outoa kun oma naama vilahtelee blogeissa :D

      Poista
  3. Ihana Minna. Oli hauska tutustua oikein kasvokkain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :). Toivottavasti törmätään pian uudestaa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...