torstai 3. lokakuuta 2013

Sobanuudelisalaatti


Aloitetaan lokakuu blogissa kasvisruoalla Lihattoman lokakuun kunniaksi. Blogi osallistuu lihattomaan lokakuuhun tarjoilemalla entistä enemmän kasvisruokia kuun aikana, täysin vegeksi ei kuitenkaan ryhdytä.

Soba pussi lähti kaupasta mukaan uteliaisuutta ja Nigellan inspiroimana syntyi herkullinen kylmä salaatti. Ohjeessa ei taaskaan tullut pysyttyä, mutta lopputulos oli herkullinen. Seesamin siementen ystävälle tämä salaatti oli yhtä juhlaa.

Salaatti maistui erinomaiselta myös seuraavana päivänä. Siskoni käytti salaatin vahingossa mikrossa, mutta ei kuulemma maku kärsinyt siitäkään.

Sobanuudelisalaatti
250g sobanuudeleita
75g kuorittuja seesaminsiemeniä
5 kevätsipulia ohuelti viipaloituna
1 iso porkkana kuorittuna
½ kurkku
Kastike:
2 rkl soijaa
1 rkl miriniä (riisiviinietikkaa)
1 rkl paahdettua seesamöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1 punainen chili hienonnettuna (siemenet poistetuna)


Keitä sobanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Upota jääkylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Valuta nuudelit.

Paahda seesaminsiement kuivalla pannulla kullanruskeiksi, kaada kulhoon odottamaan. Laita kastikkeen ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita. Lisää kulhoon nuudelit ja sekoita hyvin.

Höylää porkkana ohuiksi lastuiksi mandolinolla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Puolita kurkku ja poista siemenet ja höylää myös ohuiksi lastuiksi. Lisää kasvikset ja seesamin siemenet salaattiin ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30min.

2 kommenttia :

  1. Minäkin testasin sobanuudeleita ensimmäistä kertaa vasta vähän aikaa sitten. Niissä on ihanasti makua. Tein aina samanmoisen salaatin paitsi jätin ohjeen kurkun pois ja tarjoilin lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykästyin myös. Huomattavasti enemmän makua kuin vehnänuudeleissa. Täytyy vielä kokeilla lämpiminäkin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...