sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Think Pink = Punajuuri-Aura voileipäkakku


Sain idean tähän voileipäkakkuun, kun tein ensimmäistä kertaa punajuuritahnaaLokakuun pinkin ruokahaasteen julkaisun jälkeen päätin, että kakku on toteutettava ja osallistuttava sillä ruokahaasteeseen.

Roosa nauha säätiö on itselleni erityisen tärkeä asia koska isoäitini on menehtynyt rintasyöpään ja siksi haastankin teidät lukijat osallistunamaan roosa nauha -keräykseen. Keräykseen voi osallistua mm. tämän linkin kautta.


Kaikki ei mennyt kuis strömsössä kakkua tehdessä eli auramoussen joukkoon piti tulla myös pannulla paahdettua hasselpähkinärouhetta. Uhmaikäisen kanssa ei aina ole niin yksinkertaista asioida kaupassa ja kotona huomasin ruouheen sijaan ostaneenikin jauhetta. Voileipäkakkua on siis tehtävä uudestaan rouheen kera.

Jos voileipäkakkuun haluaa enemmän purutuntumaa, niin kannattaa soseuttaa voin osa punajuurista ja leikata loput pieniksi kuutioiksi. Päätin hetken mielijohteesta kokeilla voileipäkakun tekemistä perunalimppuun ja lopputulos oli erittäin onnistunut, mutta hyvin voi käyttää jotain muuta paahtoleipää.

Vaikkei kaikki mennyt ihan suunnitelmien mukaan oli lopputulos kuitenkin erinomainen ja voin suositella lämpimästi. Tämä sopii erinomaisesti vaikka pikkujoulu pöytiin.

Punajuuri-Aura voileipäkakku:
10:lle
1 pkt Linkosuon Oiva perunalimppua (paahtoleivän mallista)
kasvisleintä kostutukseen
1 annos punajuuritahtaa 
Auramousse:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
120g ranskankermaa
1 pkt auraa
2 rkl punajuuritahnaa
suolaa, mustapippuria
hienonnettua ruohosipulia
½ sitruunan mehu
2 liivatetta
Pinnalle:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
120g ranskankermaa
savusuolaa
Koristeluun:
viinisuolaheinää
iso punajuuri keitettynä ja jäähdytettynä

Valmista punajuuritahna ohjeen mukaan.

Sekoita vatkattuun kermaan ranskankerma. Murustele aura joukkoon ja lisää punajuuritahnaa, sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Kaada ohuena nauhana sekoittaen mousseen. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin 30min.

Leikkaa perunalimpuista reunat pois. Yhteen kerrokseen käytin 3 leipää ja yhden puolikkaan. Asettele ensimmäinen kerros leipiä ja kostuta kasvisliemellä. Laita 1/3 punajuuritahnasta leipien päälle ja lisää sen päälle 1/3 auramoussesta.

Laita päälle seuraava kerros leipiä. Toista kunnes kaikki kolme kerrosta on tehty. Kostuta myös päällimmäiset leivät ja nosta voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli.

Sekoita kermavaahto ja ranskankerma, mausta savusuolalla. Levitä tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Kuori keitetty punajuuri ja tee kuorimaveitsellä mahdollisimman leveää ja pitkää "nauhaa". Kääri ruusuiksi. Asettele viinisuolaheinät kakun sivuille ja pinnalle ruusujen alle. Nosta ruusut kakun pinnalle. 

Vinkki: Huolehdi siitä, että ruusut eivät ole suorassa kosketuksessa voileipäkakun kuorrutukseen, muuten punajuuren väri leviää.



Ja kakku oli todistettavasti pinkki sisältä.

8 kommenttia :

  1. Onpa kauniin näköinen, maistuu varmaan myös hyvältä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aina joskus sitä onnistuu vaikka tuo koristelu ei ihan vahvin laji itselleni ole :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, kerrankin olin itsekkin todella tyytyväinen :)

      Poista
  3. aivan mahtava osallistuja :-)! iso kiitos myös keräyksen linkityksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin hienoon ja tärkeään haasteeseen on ilo osallistua :)

      Poista
  4. Hurmaavan kaunis kakku ja kaunis pelkistetty koristelu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itse olen yleensä koristeissa vähempi parempi linjoilla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...