maanantai 4. marraskuuta 2013

Hävikkiviikko blogissa


Blogini on mukana ensimmäisessä hävikkiviikko tempauksessa. Mielestäni aihe on tärkeä koska suomalaiset heittävät roskiin ruokaa keskimäärin 24kg vuodessa, joka itsestäni tuntuu hurjan suurelta määrältä.

Mukaan lähden lupaamalla jokaista tällä viikolla postattua reseptiä kohden postata seuraavana päivänä hävikkireseptin. Toivottavasti tavoite onnistuu ja saadaan yhdessä vähennettyä hävikkiä. Lisää vinkkejä hävikin vähentämiseen löytyy mm. ruokabloggaajien hävikistä herkuksi facebook sivulta.




Ainakin meillä tuntuu jääkaapin perukoille kertyvän purkkien pohjia ja kaprispurkin loput upotettiin näihin herkullisiin lihapulliin. Meillä sipuli raastetaan taikinan joukkoon koska lapsia en ole saanut syömään lihapullia, joissa on sipulin paloja. Sipulin voi siis yhtä hyvin kuutioida ja paistaa ennen lihapullataikinaan lisäämistä.

Sinappiset Kaprislihapullat:
400g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl lihalientä (ruokakerma käy myös)
1 muna
1 pieni sipuli kuorittuna ja raastettuna
1 rkl sinappia esim. dijon
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl kapriksia
suolaa, mustapippuria myllystä

Laita korppujauhot ja lihaliemi turpoamaan kulhoon. Anna turvota ainakin 5minuuttia. Lisää joukkoon muna ja jauheliha. Lisää raastettu sipuli, sinappi, kaprikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi lihapullataikinaksi.

Muotoile lihapulliksi ja nosta pellille leivinpaperinpäälle. Paista uunissa 200C n.15-20 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoile esim. perunamuussin kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...