keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kurpitsamuussi


Usein kuulee todettavan, että ruokabloggarit syövät kylmää ruokaa. Toisinaan totta meilläkin, tosin ei ehkä kuitenkaan kylmää vaan haaleaa ruokaa. No, tällä kertaa syötiin kuumaa ruokaa ja eipä sitten oikein jäänyt kovin kehuttavasti mitään kuvattavaa...

Olin ostanut hokkaido kurpitsan (japanilainen talvikurpitsa) keittoa varten, mutta laittaessani ruokaa huomasin ettei perunoita olekkaan tarpeeksi. Perunamuussi vaihtui siis lennossa kurpitsamuussiksi. Hieman sain epäileviä katseita pöydässä, kun kerroin uunilenkin lisukkeen olevan kurpitsamuussia.

Äidin kokeiluja kuitenkin onneksi rohkeasti maistetaan ja kaikki tykästyivät muussiin. Hiukan jäi kuitenkin tähteeksi eli huomenna luvassa hävikkireseptiä.

Kurpitsamuussi:
n. 1kg hokkaido kurpitsa
400g rosamunda perunoita
n. 1dl lämmintä maitoa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
n. 25g voita

Kuori kurpitsa ja puolita. Poista siemenet (ota talteen ja paahda) ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Keitä suolatussa vedessä 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää kattilaan kun kurpitsaa on keitetty 10 minuuttia. Keitä vielä 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja muussaa perunasurvimella muussiksi. Lisää voi ja maito, sekoita joukkoon. Mausta ja tarjoile.

2 kommenttia :

  1. Kiva resepti! Ja mukavan väristä ruokaa hamaaseen marraskuuhun!

    VastaaPoista
  2. Vaikeuksien kautta voittoon muussi oli kyllä hyvää ja pirteän väristä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...