maanantai 6. helmikuuta 2012

Broileripanini karamellisoidulla sipulilla



Nyt.fi:n avulla löysin tänne ja tällä kertaa kokeilimme Caramelized Onion, Chicken and Fontina Paninia. Nyt.fi:ssä mainittu Turkey Sandwich With Pineapple Salsa jäi odottamaan toteutusta jonain toisena viikonloppuna.

4:lle tai kahdelle isoon nälkään
1 iso tai kaksi pienenpää sipulia siivutettuna
oliiviöljyä paistamiseen
1 dl vettä
1 Ciapatta
1 rkl Dijon sinappia
Fontina (tai Port Salut) juustoa siivutettuna (yhteensä 8 paksua viipaletta)
2 broilerin rintafilettä tai 3-4 kpl broilerin paistileikkeitä (maustamattomia esim kariniemi)
1 ruukku rucolaa

Karamellisoidut sipulit:
Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Paista 5min. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä 30min. Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta fileet tai paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kypsiksi. Anna levätä 15min ja leikkaa sitten siivuiksi. Itse käytin paistileikkeitä, jotka ovat ilmeisesti koipia, joista on poistettu luut. Liha oli maukkaampaa koska koivissa enemmän rasvaa.


Leikkaa ciapatta neljään osaan ja leikkaa osat puoliksi. Voitele kaikki puoliskot Dijon sinapilla. Pese rucola hyvin ja kuivaa salaattilingossa. Asettele juustonsiivu molemmille puoliskoille. Itse en löytänyt fontinaa, joten käytin port salut juustoa. Jaa sipulit juuston päälle, lisää kanaa ja rucola. Nosta kansi pala päälle. Kuumenna pannu ja sipaise leipien pohjiin öljyä. Asettele leivät pannulle ja laita paino päälle. Itse käytin lautasta ja toista paistinpannua. Mutta jos omistat parila grillin käytä sitä. Paista keskilämmöllä noin 5-7min tai kunnes juusto on sulanut.

Todella herkullinen leipä ja vaikka ohje aika pitkä oli suht helppo valmistaa. Supulitkin tulivat aika itsestään pannulla. Tälläisista leivistä taisi tulla meidän perheen uusi suosikki.


Toisena iltana kokeilimme versiota, johon tuli sambal olek tahnaa, broileria, punassipulia, auraa ja rucolaa. Kuvaa en ehtinyt ottaa niin hyvää oli sekin versio.


5 kommenttia :

  1. Mahtava linkki, kokeiluun taitaa päätyä muutakin. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä. Oli pakko pistää muillekkin jakoon sen verran hyviä ohjeita löytyi.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen resepti :)
    Ciabatta on italialinen leipä, se on tosi hyvä! Sen nimi tarkoittaa "tossu" :D

    VastaaPoista
  4. Mistäköhän se "tossu" on aikoinaan tullut :) ehkä leipä sitten muistuttaa tossua. En ollut tätä aikaisemmin kuullut.

    VastaaPoista
  5. Joo se on hauska nimi! Minun mielestäni nimi tulee koska, kuten sanoit, leivän muoto muistuttaa tossua XD

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...