tiistai 25. syyskuuta 2012

Dallaspullia ja Mustikkapullia


Korvapuustit ovat lasten mielestä parasta leivottavaa. Kaulitseminen on suurta hupia ja lopputuloksena on vielä makeaa herkkua. Vaihtelu virkistää ja päätin miettiä muunlaista pullaa leivottavaksi välillä. Päädyin Dallaspulliin koska kaapissa on pitkään seissyt vaniljakreemijauhe purkki. En ole oikein tykännyt tökötistä, joka johtuu suht keinotekoisesta mausta ja pitkästä E-koodi rimpsusta tuoteselosteessa.

Päätin antaa jauheelle vielä mahdollisuuden törmättyäni Dallaspulla ohjeeseen Jauhotsuussa -blogissa. Alkuperäisten Dallaspullien ohje löytyy täältä ja pullataikinan ohje täältä.

Pullat olivat herkullisia eli taitaa loppu kreemijauheesta kulua näiden leipomiseen, mutta ehkä en kuitenkaan uutta purkkia osta. Kreemijauheen tilalla voi muuten käyttää myös vaniljakastike jauhetta.

Pullataikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
2,5dl sokeria
1 rkl kardemummaa
14-15 dl vehnäjauhoja
200g huoneenlämpöistä (pehmeää) voita kuutioituna
1 muna pullien voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää voi kuutiot vähän kerrallaan alustuksen loppupuolella. Anna kohota huoneenlämmössä liinan alla 1h.


Dallaspullat:
1/2 pullataikinaa
Täyte:
250g rahkaa
100g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa pari minuuttia sähkövatkaimella. Kaulitse pullataikina levyksi ja levitä täyte levylle. Rullaa taikina ja leikkaa paloiksi. Laita palat wienervuokiin, kohota ja voitele munalla. Paista 200C kunnes pullat ovat kullanruskeita.
Vinkki: Voit tehdä täytettä enemmän ja pursottaa sitä myös pullien päälle ennen paistamista, kuten kaupan dallaspullissa.


Mustikkapullat:
1/2 pullataikinaa
Täyte:
250g rahkaa
2tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1/2dl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi:
4 dl (pakaste) mustikoita
1 rkl ohrakasta tai perunajauhoja

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa pari minuuttia sähkövatkaimella. Kaulitse pullataikina levyksi ja levitä täyte levylle. Sekoita ohrakas mustikoihin ja ripottele marjat täytteen päälle. Rullaa taikina ja leikkaa paloiksi. Laita palat wienervuokiin, kohota ja voitele munalla. Paista 200C kunnes pullat ovat kullanruskeita.

6 kommenttia :

  1. Ma kualaan! Oli juuri mielessä, että voisin tehdä mustikkapullia. Sitten ajattelin, että en kai, kun sitten ne myös syö. Nyt alan taas kallistumaan leipomisen kannalle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep tuonne jenkkakahvojen tienoille nämä satsit on jämähtänyt ;D. Näitä herkkuja ei nyt ihan heti huomenna tehdä lisää...

      Poista
  2. Haluaa pullaa!!! Pakko tunnustaa, etten ole koskaan leiponut dallaspullia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut itsekkään. Täyte piti pullat ihanan pehmeinä eli seuraavanakin päivänä maistui (liian) hyvältä...

      Poista
  3. Luulen että käytit Sallisen vaniljakreemijauhetta joka on pilattu 7-8 erilaisella E-koodilla. En tiedä kuinka moni noista on luontaisia, mutta minusta aivan liikaa kun tosiaan vertaa muiden valmistajien samoihin tuotteisiin. Esimerkiksi K-supermarketeissa myytävä MILLETTA on aivan ihanaa esimerkiksi Dallas-pullan täytteessä ja muussa. Muita valmistajia ovat Maustepörssi ja Valio. Noita on aika vaikea saada. Mutta Sallisen kreemiin en aio koskea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä käytin. Kiitos vinkistä täytyy katsoa löytyisikö milettaa täältä kaupoista.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...