tiistai 30. lokakuuta 2012

Päärynäsokerikakkua kahvipöytään


Heti kun menin julistamaan kameran katoamisen aiheuttaman blogitauon päättyneeksi kyykähti laajakaista alas... Enää en julista yhtään mitään ;D, vaan totean että liian monen puhelun jälkeen asiakaspalveluun yhteys saatiin vihdoin ja viimein korjattua.

Viime postauksessa lupailin, että seuraavaksi on luvassa kokkausta kurpitsasta. Toisin kävi, kurpitsa oli sisältä aivan mätä. Mikä oli mielestäni outoa koska kurpitsan pinta oli aivan moitteeton. No viikonlopun leivontoihin päätyivät sen sijaan päärynät ja herkullista kakkua tulikin. Ohje on muokattu Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjan vanhanajan omenakakku ohjeesta (s.30).


Päärynäsokerikakku

Taikina:
3 (luomu)kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita ja korppujauhoja vuokaan

Täyte:
3 päärynää
3 rkl voita
3 rkl muscovado sokeria
2 tl inkivääri jauhetta
1 rkl rommia

Aloita täytteestä. Kuori ja kuutioi päärynät. Sulata voi pannussa ja lisää sokeri, päärynät, inkivääri ja rommi. Paista kunnes päärynät hiukan pehmenevät. Nosta pois liedeltä ja anna hiukan jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kylmään maitoon. Lisää muna-sokeri vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi päärynät ja sekoita hyvin. Jos taikina on liian löysää lisää hiukan jauhoja, riippuu paljon päärynöiden mehukkuudesta.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175C n. 30-40min keskitasolla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

8 kommenttia :

  1. Ei, mitään ei kannata julistaa. Mutta todistetusti tämä ihana päärynäkakku on täällä livenä, eli loppu hyvin kaikki hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kannata :D. Oli kyllä todella outoa olla ilman nettiä viikko.

      Poista
  2. Päärynä kahvikakussa on minulle uusi tuttavuus. Varmasti mukavan makea ja mehevä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakuksi ei oikein voi kutsua :D, niin mehevä kakusta tuli.

      Poista
    2. Sen takia en yleensä käytäkään kahvikakuista nimitystä kuivakakku, jota usein kuulee. Ei ne kuivia ole! ;)

      Poista
    3. Juu ihan harhaan johtava. Itselle tulee lähinnä mieleen kuivakakuista kaupan kaameat valmis kakut.

      Poista
  3. Kampin K-marketista löytyi eilen suloisia Ahvenanmaalaisia päärynöitä. Puoli pussia on jo kadonnut tuosta pöydältä, vaikka mulla oli hienoja suunnitelmia. Eli en julista minäkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan kannata mainita tekevänsä kohta jotain ruokaa, niin usein suunnitelmat vaihtuvat lennossa syystä tai toisesta :D. Meinasi meilläkin tulla kiire ettei päärynät päätyneet parempiin suihin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...