tiistai 18. kesäkuuta 2013

Musta riisisalaatti


Ruohonjuuressa käydessäni mukaan tarttui pussillinen mustaariisiä. Kotona oli heti päästävä kokeilemaan. Mukaan oli mahdutettava myös kasvihuoneesta harvennetut mangoldit. Löysin tämän kotilieden reseptin, josta muokkasin omaan makuuni sopivan. Lopputulos oli erinomainen ja mustaa riisiä syötäisiin meillä aina jos tulot olisivat hiukan korkeammat ;D. Musta riisin maku oli siis herkullinen ja kaiken huipuksi se on hyvä antioksidantin lähde. Mustaa riisiä voi myös hyvin sekoittaa tavallisen riisin joukkoon. Salaatin värit olivat myös kerrassaan herkulliset.

Musta riisisalaatti:
iso lounassalaatti 2:lle tai pienemmät salaatit 4:lle
1 dl mustaariisiä
1-2 mangoldia (itsekäytin 2 pientä mangoldia)
1 uusisipuli varsineen hienonnettuna
½ minivesimeloni kuutioituna
150g fetaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
ruususuolaa
mustapippuria myllystä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele mangoldi ja hienonna varret. Kun riisi on miltei kypsää lisää mangoldin varret joukkoon niin että ryöppääntyvät. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada kulhoon. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada riisin joukkoon. Leikkaa mangoldin lehdet suikaleiksi ja sekoita salaattiin sipulin ja vesimelonin kera. Murustele feta joukkoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...