sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Terveisiä Puutarhasta!Pihalla on vierähtänyt koko viikonloppu kesästä nauttien. Tänään pienin suostui nukkumaan päiväunet rattaissa, joten onnistuin muutaman kuvankin ottamaan. Salaattiportaat ovat toimineet maniosti ja salaatit pysyneet turvassa lehtokotiloilta. Laakeripuu talvehti ihme kyllä hienosti sisällä.


Kasvihuoneessa rehottaa ja tomaattien sekä chilien raakileita  löytyy jo muutamia. Munakoisoihinkin on jo ilmestynyt nuppuja.
Kasvimaalla erilaiset kesäkurpitsat ja butternut kurpitsat kasvavat mainiosti, eivätkä ne ole kelvanneet lehtokotiloille.


 

Härkäpavut kukkivat jo kotiloiden tihutöistä huolimatta, joten sadosta on toivoa. Ferrari pavut sekä soijapavut pitäisi ehtiä jo tukemaan. Borlottipavut ovat vielä aika pieniä. Kaalit kasvavat kohisten kasvitunnelissa. Tosin taimien kasvatusvaiheessa purkit menivät sekaisin ja nyt jännitetään mitä niistä on tuolla kasvamassa. Vaihtoehdot ovat palmukaali, ruusukaali, parsakaali ja kukkakaali. Fenkolit ja purjot ovat kasvaneet myös mainiosti. Retiisit ja punajuuret ovat jo suht isoja, mutta porkkanat sekä maa-artisokka kokeilu ovat vielä vailla tulosta. Saa nähdä luovutanko kohta ja laitan uudet siemenet kasvamaan.


Ja ne tärkeimmät eli lasten omat kasvimaat voivat hyvin innokkaasta hoitamisesta huolimatta ;D. Hernesadosta on siis toivoa.

Lopuksi pihan kukkaloistoa olkaa hyvät ja aurinkoista kesää!


6 kommenttia :

 1. Onpas sinulla jo komeat kasvikset, meillä salaatit ovat vielä kovin kovin pieniä, mutta onneksi kasvavat silmissä.

  VastaaPoista
 2. Helteillä ryöpsähtivät kovaan kasvuun. Ihanaa olla jo omavarainen salaatin suhteen :).

  VastaaPoista
 3. Katselen silmät ja suu pyöreänä. Vau!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), hiukan ollut hommaa. Onneksi on oma kaivo muuten tulisi tämä harrastus kalliiksi ;D.

   Poista
 4. Onpas jo tosi rehevää!:) Tuollainen laakeripuu olisikin tosi kiva, vaikka meillä alkaa noita sisällä talvetettavia olemaankin jo melkoinen määrä. Onneksi on pieni "mummonmökki" pihassa, minne saa kaikki ruukut talveksi. Pikkaisen vain työtäkin teettää, kun joka päivä pitää käydä mökki puilla lämmittämässä, mutta eipä ole tarvinnut pelargonioitakaan ostaa pariin vuoteen.:) Sunnuntaina sain vihdoin kasvimaan kylvettyä. Nyt vain odotellaan mitä sinne ilmestyy. Toivottavasti ikävästä monivuotisesta rikkaruohosta jo päästiin. Perunat ja sipulit sentään kasvavat jo täyttä häkää "lainamaassa". Parsapenkin tein eilen. Pitää jossain vaiheessa ostaa lisää taimia tai juurakoita, mutta katsellaan ensin miten viihtyy.:)

  VastaaPoista
 5. Parsapenkistä olen haaveillut pitkään. Ehkä jonain päivänä :). Meillä on tosi suojaisa piha niin kaikki aina rehottaa, tosi kastellakin saa sitten ihan reippaasti. Onneksi on oma kaivo niin ei tule tämä harrastus liian hintavaksi :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...