tiistai 4. kesäkuuta 2013

Mansikka-Valkosuklaa-Marenkikakku


Kesäkuun alkua juhlistettiin lapsien pyynnöstä mansikkakakulla. Marenkikakku on kuulemma kaikkein parasta, joten sitä oli tietenkin tehtävä. Suhtauduin skeptisesti ulkolaisiin mansikoihin, mutta tällä kertaa yllättivät positiivisesti ja maistuivat ihanan makeilta. Tämän kakun muokkasin (taas) Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjasta suklaa pavlovan pohjalta. Ihanaa oli ja äiti oli kuulemma maailman paras äiti :D.

Mansikka-Valkosuklaa-Marenkikakku:
12 palaa
7 munan valkuaista
5 1/4 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Sekoita sokeri, valkuaiset ja sitruunamehu puhtaassa sekä kuivassa teräskulhossa. Nosta kulho vesihauteeseen hiljalleen kiehuvan kattilan päälle ja vatkaa voimakkaasti. Vatkaa kunnes lämpötila on 65C ja sokerikiteet ovat sulaneet. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella niin kauan, että marenkiseos on jäähtynyt. Nostele lusikalle leivinpaperilla peitetylle pellille pyöreään muotoon. Muotoile lusikalla niin, että reunat ovat korkeammat ja keskeltä matalampi. Paista 130C n55min. Anna jäähtyä.

Päällyste:
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
150g valkosuklaata

1 l tuoreita mansikoita (olisi ehkä saanut olla hiukan enemmän)
1 luomusitruunan raastettu kuori

Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jogurtti. Lisää seokseen valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja tasoita. Huuhtele mansikat, poista kanta ja puolita. Ripottele kakun pinnalle ja viimeistele raastetulla sitruunan kuorella. Herkuttele heti ;D!

10 kommenttia :

  1. Oi, kuulostaa niin hyvältä ja ihanan kesäinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kesällä marenkikakut maistuu niin hyvältä :).

    VastaaPoista
  3. Se on kumma, miten herkuilla saa arvon lasten silmissä... minä sain samantyyppistä kommenttia tänään kun kaivoin laukusta rannalla sitruuna-mustikkaruutuja evääksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma juttu :). Äitienpäiväkortissakin luki, että äiti on kiva koska se leipoo kakkuja :D.

      Poista
  4. Ihana kesäinen kakku.:) Olen heikkona marenkiherkkuihin.:)

    VastaaPoista
  5. Voi vaude miten ihanan näköistä!!nam!

    VastaaPoista
  6. Ihana! Marenkiset kakut on niin herkullisia.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...