torstai 17. lokakuuta 2013

Vegestanin Couscous


Vegestan -keittokirja tarttui mukaan heräteostoksena alennusmyynnistä. Kirja sisältää kasvisruokia lähi-idästä ja omaan makuuni piristävän erilaisia mitä meillä on totuttu tekemään. Ensimmäisenä valikoitui kokeiluun couscous, jota tuli hervoton ja todella herkullinen annos.

Itse olen tottunut laittamaan couscousin joukkoon tomaatti, kurkkua, yrttejä, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Nyt joukkoon tuli voita, mantelilastuja, rusinoita ja kookosta. Piristävän erilainen ja sopii hyvin talveen, kun vihannekset eivät enää ole parhaimmillaan. 

Kirjassa suositeltiin couscousin valmistukseen perinteistä valmistustapaa, höyryttämistä kattilassa. Itse en ainakaan omista kattilaa, jossa couscousin höyryttäminen olisi mahdollista ja jäinkin ihmettelemään miten se on mahdollista. Tyydyin siis valmistamaan couscousin pakkauksen ohjeen mukaan.

Bataatticurry muhennos, joka tuli couscousin päälle oli myös herkullista. Curryjauheen sijaan käytin tosin omaa suosikkiani currytahnaa.  Talvella tahna on ahkerassa käytössä ja se antaa mukavaa potkua ja lämpöä arkisiinkin ruokiin.

Vegestanin Couscous:
4-6:lle
1 kanelutanko
350g täysjyväcouscousia
60g voita
oliiviöljyä paistamiseen
1 iso sipuli kuutioituna
2-3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
1 keltainen tai punainen paprika kuutioituna
2 bataattia kuorittuna ja kuutioituna
1 rkl rajah mietoa currytahnaa
1/4tl jauhettua muskottipähkinää
4 tomaattia kuutioituna
2 dl kasvislientä
1 tlk kikherneitä
60g voita
50g mantelilastuja
50g rusinoita
50g tuoretta kookosta kuutioituna

Laita couscous kulhoon ja pistä kanelitanko joukkoon. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Pöyhi couscous haarukalla ja sekoita sulatettu voi joukkoon.

Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja paprika, kuullota muutama minuuttia. Lisää bataatti, currytahna ja muskottipähkinä ja kuullota n. 3 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää tomaatit, kasvisliemi ja kikherneet. Anna porista miedolla lämmöllä n. 30min tai kunnes bataattikuutiot ovat kypsiä. Tarkista maku.

Kuumenna pannu ja sulata 60g voita. Kääntele joukkoon mantelilastut, rusinat ja kuutioitu kookos. Kuullota muuta minuutti ja sekoita couscousin joukkoon. Laita couscous keoksi tarjoiluvadille ja lusikoi bataattiseos päälle.


4 kommenttia :

  1. Kivan erilainen couscous-ohje. Mielenkiintoisia aineksia, kun itsekin olen couscousin kanssa jäänyt vähän samoille linjoille, että aina tulee laitettua ne tomaatit, kurkut, yrtit, öljyt ja sitruunamehut. Hyväähän niinkin tulee, mutta vaihtelu aina virkistää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä couscous on ollut lähinnä kesäruokaa, mutta tämä versio sopii kyllä hyvin talveen. Heti tietysti tuli itselle tuhat variaatiota mieleen :)

      Poista
  2. Täytyy sanoa että nuo lähi-idän ruuat on hiukan sellaisia vieraita ulottuvuuksia, pitäisi varmasti tehdä lähempää tuttavuutta :) kirja ei siis olisi hullumpi juttu aloittaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen vähitellen tutustunut ja täytyy sanoa, että kyllä kannattaa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...