lauantai 28. toukokuuta 2011

Ruususen kahvikakku


Kaupasta tarttui mukaan (taas) heräteostoksena iloleipurin 1,5l silikoninen ruusuvuoka. Samalla reissulla lähti mukaan ruusunmarjasosetta (pakastealtaasta ei vauvanruoka sosetta) ja valkosuklaata. Lopputuloksena syntyi tämä kakku, joka oli maittavaa. Seuraavalla kerralla taidan vähentää valkosuklaan määrää koska nyt melkein peitti ruusunmarjan makua liikaa.

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
200 g ruusunmarjasosetta (pakastealtaasta)
50-100g valkosuklaata

Sulata ruusunmarjasose. Itse laitan aina edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Kuutioi huoneen lämpöinen voi. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Hienonna valkosuklaa veitsellä. Sekoita ruusunmarjasose ja valkosuklaa taikinaan. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Tasoita pinta hyvin. Nosta vuoka pellille ja paista 175C n.50 min. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...