Pitkään olen haaveillut ryhtyväni kotileipojan suureen haasteeseen eli yrittämään leipoa macaroneja. Muiden kokemukset ovat lannistaneet kunnes löysin loistavat ohjeet Jauhotsuussa blogista. Voi tietysti olla, että minulla oli aloittelijan tuuria kun macaronit onnistuivat suht hyvin ensi yrittämällä. Täytyy pian kokeilla uudestaan koska olivat aivan mielettömän hyviä.
Macaronit (italialainen marenki)
150g mantelijauhoa (160g ennen siivilöintiä)
100g tomusokeria
100g tomusokeria
50g mansikkatomusokeria
120g valkuaista
185g hienoa sokeria
50g vettä
120g valkuaista
185g hienoa sokeria
50g vettä
Yksityiskohtaiset valmistusohjeet löytyvät Jauhotsuussa blogista. Itse en käyttänyt pasta- tai tomuvärejä vaan masikkatomusokeria. Siivilöin jauhetun mantelin 3n kertaan ja ehkä olisi saanut vielä muutamaan otteeseen siivilöidä. Valkuaisia vanhensin jääkaapissa kelmun alla 2vrk. Macaronit täytin kaupasta ostamallani Lemon Curdilla ja säilytin jääkaapissa täytettyinä 2vrk ennen tarjoilua.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti