Eilen illalla oli lautasella pieni pala taivasta ;). Tämä hesarista otettu resepti on ollut tehtävien listalla jo pitkään ja onneksi tuli vihdoin ja viimein tehtyä. Chevre, verigreippi, pistaasit, chili ja rucola ovat suuria suosikkejani, mutta en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että ne voisi yhdistää samaan reseptiin. Onneksi tämä ohje tuli vastaan!
4:lle alkupalasalaatit tai 2:lle lounas/iltapalasalaatti
(villi)rucolaa ja muita salaatteja (punainen salanova)
2 verigreippiä
150-200 g vuohenjuustoa (chèvre)
4 rkl pistaasipähkinöitä
2 verigreippiä
150-200 g vuohenjuustoa (chèvre)
4 rkl pistaasipähkinöitä
Kastike:
3 rkl verigreippimehua
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
pala chiliä pieneksi silputtuna
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
pala chiliä pieneksi silputtuna
Huuhdo, linkoa salaatti lingossa ja "revi" salaatit lautasille. Kuori greippi terävällä veitsellä niin, että lohkoja peittävä kalvo
tulee mukaan. Ota sitten lohkot irti sivukalvoja myöten. Fileerausveitsi toimi tässä hyvin. Tee tämä vaihe
lautasen päällä, jotta saat irtoavan mehun talteen. Levitä salaattipohjalle greipinlohkot. Murenna juusto ja rouhi hiukan (kuorittuja) pistaaseja veitsellä. Sirottele juusto ja pistaasit salaatille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valele kastike salaattiannoksille. Tarjoa heti.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti