Jostain syystä en ole koskaan tehnyt suolaista pannukakkua, joten tässä ensimmäinen versio. Hyvää oli vaikka jääkaapissa ei juuri mitään ollutkaan. Päälliset siis tässä ohjeessa periaatteella mitä kaapista löytyi.
Pellillinen
3 munaa
8 dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2tl suolaa
25g sulatettua voita tai margariinia
kirsikkatomaatteja (1 säilyketölkki)
salaattijuusto kuutioita (n. 1/2 prk)
kinkkua (n. 100g)
juustoraastetta (n. 100g)
mustapippuria
välimeren yrttimausteseos
unkarilaista makeaa paprikajauhetta
8 dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2tl suolaa
25g sulatettua voita tai margariinia
kirsikkatomaatteja (1 säilyketölkki)
salaattijuusto kuutioita (n. 1/2 prk)
kinkkua (n. 100g)
juustoraastetta (n. 100g)
mustapippuria
välimeren yrttimausteseos
unkarilaista makeaa paprikajauhetta
kuivattua valkosipuli rouhetta
Vatkaa munat ja puolet maidosta sekaisin. Sekoita jauhot ja suola. Lisää vatkaten joukkoon. Lisää loput maidot ja sulatettu rasva. Vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Ripottele täytteet pinnalle ja myös mausteet. Täytteitä voi laittaa enemmänkin ja käyttää tuoreita kirsikkatomaatteja. Itse pidin pannarista miltei enemmän jäähtyneenä kuin lämpimänä.
Moikka! Meillä täällä Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kilpailu, joka passaa kuin nukutettu juuri kaltaisille keittiöihmeille! Haemme museolle nimikkoleivosta, jotain mikä maistuisi maeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista
VastaaPoista