Tässä suklainen versio tästä marenkikakusta. Suklaaholistin unelma :).
Pohja
125g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
1 dl kylmää maitoa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja
sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivataineet ja siivilöi
joukkoon. Lisää maito vähitellen sekoittaen. Levitä taikina
leivinpaperilla peitetylle pellille.
Pinnalle
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
25g tummaa suklaata raastettuna
Vaahdota huoneenlämpöiset
valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen suklaa joukkoon. Levitä pohjan päälle
tasainen kerros. Kuvioi pinta lastalla. Paista 175C 20-30 min. Anna
jäähtyä.
Täyte
2dl kuohukermaa
25g suklaata raastettuna
50g rouhittuna
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
2 isoa banaania
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää suklaat joukkoon. Viipaloi banaanit.
Leikkaa pohja puoliksi. Siirrä toinen puoli varovasti tarjoilualustalle. Levitä kermavaahto päälle. Asettele banaanin viipaleet pinnalle. Siirrä varovaisesti toinen puolikas päälle.
Pinnalle
50g tummaa suklaata sulatettuna
Sulata suklaa esim. mikrossa ja koristele kakun päällinen. Itse tein lusikan avulla raitoja. Tarjoa heti.
VINKKI!: Siirrän pohjan puolikkaat pelliltä leivinpaperin avulla. Kun leikkaan pohjan puoliksi leikkaan leivinpaperin puoliksi samalla. Sitten irroitan varovasti lastalla pohjaa leivinpaperista. Sen jälkeen nostan leivinpaperin avulla pohjan tarjoiluastiaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti