lauantai 15. lokakuuta 2011

Suklaa-banaani-marenkikakku

Tässä suklainen versio tästä marenkikakusta. Suklaaholistin unelma :).

Pohja
125g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
1 dl kylmää maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivataineet ja siivilöi joukkoon. Lisää maito vähitellen sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille.

Pinnalle
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
25g tummaa suklaata raastettuna

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen suklaa joukkoon. Levitä pohjan päälle tasainen kerros. Kuvioi pinta lastalla. Paista 175C 20-30 min. Anna jäähtyä.
 
Täyte
2dl kuohukermaa
25g suklaata raastettuna
50g rouhittuna
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
2 isoa banaania
 
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää suklaat joukkoon. Viipaloi banaanit.
 
Leikkaa pohja puoliksi. Siirrä toinen puoli varovasti tarjoilualustalle. Levitä kermavaahto päälle. Asettele banaanin viipaleet  pinnalle. Siirrä varovaisesti toinen puolikas päälle. 

Pinnalle
50g tummaa suklaata sulatettuna
Sulata suklaa esim. mikrossa ja koristele kakun päällinen. Itse tein lusikan avulla raitoja. Tarjoa heti.

VINKKI!: Siirrän pohjan puolikkaat pelliltä leivinpaperin avulla. Kun leikkaan pohjan puoliksi leikkaan leivinpaperin puoliksi samalla. Sitten irroitan varovasti lastalla pohjaa leivinpaperista. Sen jälkeen nostan leivinpaperin avulla pohjan tarjoiluastiaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...