sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Poron Osso Bucco ja risotto Minnan tapaan


Viikonlopun kokkailut eivät menneet ihan kuin Strömsössä, mutta lopputulos oli kuitenkin onneksi herkullinen. Perheen sairasteluputken päätteeksi ei tullut keittiössä oltua ihan terävimmillään...
Potkien seuraksi pataan taisi lurahtaa liikaa nestettä ja tomaatit unohtuivat miltei kokonaan. Risoton piti olla yleensä Osso Buccon kanssa tarjottavaa risotto Milanesea, mutta toisin kävi.
Riisit olivat jo kasarissa ja viini miltei haihtunut kun huomasin, että olin unohtanut laittaa liemikattilan levyn päälle. No hätä keinot keksii eli kauhasin hätäpäissäni padasta lientä. Ja kuten jo aikaisemmin mainitsin niin pataan oli tässä tapauksessa onneksi lurahtanut liikaa nestettä. Kauhoin siis lientä padasta risottoon ja samalla vaihdoin kattilassa olleen liemen kanaliemestä paahdettuun salottisipuliin. Kun liemi oli kiehuvaa padasta oli lientä lähtenyt juuri sopivasti ja risotto ei ollut päässyt kuivumaan. Kerrankin siis keittiössä vaikeuksien kautta voittoon!

Poron Osso Bucco (6:lle)
2-3 potka viipaletta per syöjä (koko vaihtelee paljon)
4 rkl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
voita ja öljyä paistamiseen
2 sipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 lehtisellerin vartta kuutioituna
2-3 porkkanaa kuutioituna
4 dl riistalientä
4 dl punaviiniä
2 purkki kokonaisia säilöttyjä luomu tomaatteja
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna) ja timjamia
suolaa ja pippuria

Ota potkat huoneenlämpöön 2h ennen valmistusta. Sekoita jauhot, suola ja pippuri hyvin. Kuumenna pannussa öljy ja voi. Kieritä potkat jauhoseoksessa, kopauta liiat jauhot pois. Ruskista pinta molemmilta puolilta pannulla ja nosta pataan. Lisää tarvittaessa lisää voita ja öljyä pannuun. Kuullota sipulit pehmeäksi ja lisää selleri sekä porkkanat. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää kasvikset pataan. Lisää liemi ja viini pannulle, kuumenna ja irroita maut. Kaada pataan. Lisää tomaatit ja yrtit. Anna hautua 2h, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa risoton ja gremolatan kera.


Gremolata
1 luomu sitruunan raastettu kuori
1/2 ruukkua lehtipersilijaa hienonnettuna

3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Ripottele annosten pinnalle.


Risotto Minnan tapaan (6:lle)
300g arborio riisiä
2 sipulia kuutioituna
75g voita
1 iso lasillinen valkoviiniä
5 kauhallista Osso Bucco lientä
7 dl lientä fondista (paahdettu salottisipuli)
2 dl raastettua parmesania

Kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuumenna kasari ja lisää puolet voista. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää riisi ja sekoittele kunnes riisi läpikuultavaa. Lisää viini ja anna haihtua. Lisää Osso Buccon lientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele ja anna haihtua, mutta ei kuivua ennen kuin lisäät lientä. Kun Osso Bucco lientä on lisätty 5 kauhallista jatka liemellä. Maistele milloin risotto on sopivaa eli tuntuu hiukan hampaissa, muttei ole rakaa. Lisää loput voit ja parmesan raasta. Tarjoile.

 

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...