torstai 8. maaliskuuta 2012
Herkulliset porkkanaletut
Tunnustan nyt heti alkuun, että olen ostanut valmiita porkkanalettuja ja ne ovat lasten suurta herkkua. Muuten meillä ei valmisruokia syödä, mutta porkkanaletut ovat pelastaneet monta kiireistä päivää. Kerra aikaisemmin olen lettuja tehnyt itse. Aikuisille kelpasi, mutta lapsille ei. Siinä ohjeessa porkkana lisättiin raasteena taikinaan ja epäilen, että tämä oli syy miksi lapsille ei juuri maistunut. Löysin maku.fi sivulta ohjeen, jossa porkkana lisättiin soseena. Tällä kertaa kelpasi hyvin myös lapsille. Lettujen kanssa lapset söivät raejuustoa ja aikuisille oli valkosipuliherajuustoa. Puolukka hillo ei nimittäin yllättäen kuulu lasten suosikkeihin.
n.50 pientä lettua tai 10 isoa
2 munaa
500g porkkanasosetta
5 dl maitoa
2 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl margariinia tai voita sulatettuna
1/2 tl suolaa
voita tai margariinia paistamiseen
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia. Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä porkkanalettuja. Meillä paistettiin isoja lettuja lettupannulla. Hyvin onnistui niinkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti