sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Munakoiso-halloumpaistos



Tänne tuli yllättäen masentava takatalvi. Kevättä / kesää yritettiin taikoa esiin meillä kesällä (erittäin) paljon käytetyillä aineksilla: munakoiso, tomaatti ja halloum. Taivaallista oli, mutta valitettavasti lunta näytti vielä tänään aamulla maassa olevan.

Keitin tomaattikastiketta reilusti ja tähän ohjeeseen sitä tarvitaan vain puolet ellei vähemmänkin. Kesällä olisin vielä lopuksi silpunnut joukkoon pihalta tuoretta basilikaa.




Tomaattikastike:

oliiviöljyä

3 prk (luomu)tomaattimurskaa (a 500g)
70g tomaattisosetta
2-3 sipulia koosta riippuen
4 valkosipulinkynttä
1 tomaattimurskapurkillinen vettä
kuivattua oreganoa ja basilikaa
mustapippuria
suolaa
sokeria
loraus balsimiviinietikkaa
1/2 kuivattu chili (voi jättää pois)

Kuullota kuutioituja sipuloeita öljyssä kunnes pehmeitä. Lisää tomaattimurska, -sose ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja keitä miedolla lämmöllä vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa  mausteita.


Munakoiso-halloumpaistos

1/2 annosta tomaattikastiketta
2-3 munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
1 pkt halloumjuustoa

Öljyä uunivuoka ja laita ohut kerros tomaattikastiketta vuoan pohjalle. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa suht ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet ja anna "itkettyä" 15 min. Pyyhi suola pois. Paista viipaleet öljyssä parilapannussa molemmilta puolilta. Nosta tomaattikastike pedille. Kuutioi halloumjuusto ja ripottele pinnalle. Paista uunissa kunnes juusto saa sopivasti väriä, 200C noin 20min.

Nauti lisäkkeenä, pääruokana riisin kera tai esim iltapalaksi leivän päällä.



2 kommenttia :

  1. Hyvää oli ja myös kylmänäkin leivänpäällä. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...