sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Poronkyljykset karpalokastikkeessa


Itsellä on syömiset jäänyt vähiin vatsataudin jyllätessä, mutta mies toteutti aiotut poronkyljykset (vaimon ohjeiden mukaan :)). Hyvää kuulemma oli oikein harmittaa ettei vielä uskaltanut maistaa. Täytyy tehdä toisenkin kerran.

1-2 poronkyljystä per syöjä
sormisuolaa
kokonaisia mustapippureita
katajanmarjoja
voita ja öljyjä paistamiseen
1 tetra Demi-glace kastikepohjaa
2 rkl karpalohilloa
1 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa

Hienonna suola, mustapippurit ja katajanmarjat huhmareessa hienoksi. Määriä en muistanut laittaa ylös. Mausta huoneenlämpöiset kyljykset mausteseoksella. Paista voi-öljyseoksessa n.4min per puoli. Nosta pois pannulta. Lisää pannuun kastikepohja ja hillo. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja mausta. Lisää kyljykset ja anna hautua hetki.

Kaupan valmiit karpalohillot olivat tehty karpalomehusta ja siihen nähden hinnatkin olivat aika suolaiset, joten keitin hillon itse. Hillon voi halutessa siivilöidä niin saa tasaista hilloa. Itse jätin tämän tekemättä ja karpalo sattumat kastikkeessa olivat kuulemma herkullisia.

Karpalohillo
1 pussi / 200g karpaloita
1,5 dl hillosokeria
Laita aineet kattilaan ja keitä hilloa 20min. Kuori vaahtoa pois. Purkita ja jäähdytä nopeasti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...