maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sunnuntai brunssi


Lapsista 2/3 oli viikonlopun Mummilassa, joten päätimme nauttia rauhallisesta Sunnuntai aamupäivästä brunssilla.  Pöytään katettiin itsetehtyä focacciaa, taikinan olin jo edellisenä iltana tehnyt jääkaappiin kohoamaan, chevre -tahnaa,  paistettua chorizoa ja munia, sekä marjoja turkkilaisen jogurtin ja hunajan kera. Appelsiinimehukin oli tällä kertaa itse puristettua.

Chevre -tahna
200g chevreä
2 prk ranskankermaa (a 150g)
1/2 prk aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl purkinöljyä
1 rkl hunajaa
mustapippuria ja suolaa

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja rakeiseksi tahnaksi. Anna seistä hetki jääkaapissa. Tarjoile leivän kera. Tätä tuli todella reilusti eli puolet annoksesta riittää. Tahna sopii hyvin myös tuulihattujen täytteeksi ja voileipäkakkuihin.

Focaccia
6dl kädenlämpöistä vettä
30g hiivaa
2-3rkl hunajaa
1,5tl suolaa
1kg vehnäjauhoja
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja ja purkin öljy
1/2 prk oliiveja
oliiviöljyä
sormisuolaa

Liota hiiva veteen ja lisää hunaja sekä suola. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa vähintään 5min. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin. Ota taikina huoneen lämpöön 30 minuutiksi. Vaivaa ilmakuplat pois. Venytä pellinkokoiseksi litteäksi leiväksi. Anna kohota liinan alla 30min. Pieni aurinkokuivattuja tomaatteja veitsellä. Kaada purkin ölyä ja oliiviöljyä leivän päälle. Painele sormin koloja leipään. Painele tomaatin palat ja oliivit leipään. Ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista 225C 20-30min.



Paistettu Chorizo ja munat
oliiviöljyä paistamiseen
200g "lenkki" chorizoa
punasipuli
1rkl hunajaa
1 rkl sherryviinietikkaa
 mustapippuria
savustettua paprikajauhetta
4 munaa

Kuumenna öljy pannussa ja lisää viipaloitu sipuli. Kuori chorizo ja viipaloi, lisää pannuun. Paista niin, että makkara saa väriä. Lisää hunaja, etikka ja mausteet ja anna hautua hetki. Käännä levy miedolle lämmölle ja siirrä makkarat pannun toiselle laidalle. Riko munat pannun tyhjään kohtaan. Paista miedolla lämmöllä kypsiksi.



Marjoja, turkkilaista jogurttia ja hunajaa
Sulata pakastemarjoja ja tarjoile turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin kera. Voit lisätä hunajaa pinnalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...