perjantai 5. huhtikuuta 2013

Chorizo ja Fenkoli ne yhteen sopii


En yhtään osaa sanoa, että mistä se ajatus sitten lähti tähän ohjeeseen. Fenkolin siemenpussin ostolla saattaa olla jotain osaa ideointiketjussa. Halusin pitkäperjantaina tarjota karitsan viulun ja paahdetun perunasalaatin lisäksi kasvislisäkettä. Tekemistä 10 hengen illallisessa riitti, joten yksinkertaisuus oli yksi kriteereistä. Kuten olen jo aikaisemmin toitottanut olen ihastunut raakoihin chorizoihin ja niitä onkin tullut käytettyä jo monessa ohjeessa. Fenkoleita tuntui olevan pääsiäisen aikaan heviosastot pullollaan, joten niitä oli tietenkin saatava. Chorizo ja fenkoli sopivat aivan mahtavasti yhteen ja itse taisin syödä tätä lisuketta enemmän kuin lihaa. Ja on aivan varma, että fenkolia kasvaa tänä kesänä meidän kasvimaalla :).

Chorizoa ja Fenkolia paistettuna:
2 chorizo raakamakkaraa
3 fenkolia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa fenkoleiden päätä "tillit" talteen. Puolita fenkolit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja puserra chorizot suolesta pannulle. Pilko lastan avulla pieniksi paloiksi. Paista kunnes alkavat olla rapeita. Lisää fenkolit ja paista kunnes hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna fenkolin "tillit" ja sekoita joukkoon. Tarjoile.

11 kommenttia :

  1. Kuulostaa liian hyvältä, pakko testata. Fenkoliin törmää nyt ihan joka blogissa, joten ehkä munkin on hyvä testata sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sano, että oli ihan törkeän hyvää :). Fenkolia grillattiin viime kesänä niinkin oli tosi herkullista.

      Poista
  2. Minunkin piti pääsiäisenä laittaa lisukkeeksi fenkoli, mutta se sitten jäi, kun tekemistä ja syömistä oli muutenkin. Jotain siitä pitää vielä kehitellä. Hyvältä näyttää tämä lisukkeesi!:)

    Kielten keittämisestä ei muuten tule kamalaa hajua taloon. Sekoittaakohan miehesi ne munuaisiin? Viime viikon torstaina keitin kieliä taas, ja talon täytti herkullinen keitetyn lihan ja juuresten tuoksu. Tuoksui tosi hyvältä omaankin nenään, vaikken possua edes syö.;) Ei muuta kuin kokeilemaan, jos mieli tekee.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehen kotona keitetty todennäköisesti hirven kieltä, ehkä se sitten haisee :). Taidan odottaa, että kevät etenee ja pystyy tuulettamaan koko päivän ettei tule sanomista ;D.

      Poista
    2. No, hirvestä voi tulla jo pikkaisen voimakkaammat tuoksut, mutta hirven vasta herkkua pitäisikin olla.;) Toivon, että saadaan joskus hirven kielikin samalla, kun muitakin lihoja.:)

      Poista
  3. Totta! Fenkoli ja chorizo on loistava makupari + hyvä oliiviöljy. Toimii. Kesällä taas fenkokia ja chorizoa grilliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itse miten hyvin sopivat yhteen. Saa nähdä miltä itse kasvatetut fenkolit maistuvat jos nyt suostuvat kasvamaan :).

      Poista
  4. Fenkoli tuntuu tosiaan olevan tämän hetken trendiherkku blogeissa. Meilläkin syötiin sitä lampaan kanssa, vaikka ensi alkuun kuulostikin minusta vähän hassulta yhdistelmältä - siksi sitä pitikin kokeilla ja hyvää tuli !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fenkolia täytyy ryhtyä käyttämään useammin ja kokeilemaan erilaisia valmistustapoja. Lapset tosin eivät kovin innostuneita olleet, mutta äidille riittää sitten enemmän ;D.

      Poista
  5. Heippa, Kärähtäneet heittäisi haasteella. Saa tarttua, jos siltä tuntuu! :) Kiva ajatus tuo fenkoli ja chorizo - grillattuna toimisi varmasti myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää ehtiä ottamaan haasteesta koppi :). Grillatut fenkolit on kyllä todella hyviä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...