keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mutakakku muffinit


Odotan vesisadetta kuin kuuta nousevaa! Kyllä, sadetta ja paljon mielellään kerralla. Tai kyllä lakaisukonekkin kelpaisi. Tuntuu, että tähän katupölyyn tukehtuu. Hetki ulkona eikä sen jälkeen yskimiselle näy loppua. Sisällä ollaan siis kökitty ja alkaisi jo riittää. No valittaminen sikseen ja siihen itse asiaan :).

Jos on huono(ja) päiv(i)ä sitä ei yleensä pelasta muu kuin suklaa ;D. Ja mutakakussahan tunnetusti sitä suklaata reilusti onkin. Päätin kokeilla onnistuuko mutakakun teko muffinipellillä ja hyvin onnistui. Tosin taikinaa tuli reilusti ja muffinipellin lisäksi taikinaa riitti yhteen pieneen uunin kestävään jälkiruokakulhoon. Ja mikä tärkeintä päivä parani huomattavasti tämän suklaa satsin jälkeen :).

Mutakakku muffinit:
12kpl + 1
4 huoneenlämpöitä munaa
2 dl luomu ruokosokeria
1 tl vanijasokeria
250g tummaa suklaata
200g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita ja kaakaojauhetta vuokien jauhottamiseen

Voitele muffini pelti + yksi pieni uuninkestävä kippo voilla ja jauhota leivonta kaakaojauheella. Vaatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa, anna jäähtyä hetki. Sekoita varovaisesti munasokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Jaa muffinipellin vuokiin +1 ja paista uunin alimmalla tasolla 200C n. 8- 10min, riippuen siitä miten valuvan sisuksen haluat. Anna hiukan jäähtyä ja irroita muffinit. Jos maltat anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoile esim. kermavaahdon kera.





6 kommenttia :

  1. Mutakakku on hyvää, on se sitten kakkuna tai muffinina.:)

    Kunnon sade tekisi hyvää! Lähtisi vihdoinkin lumet. No, verkkojen hakemisen järvestä se tekisi kyllä turhan jännäksi. Muutenkin aina pelkään verkkoja viedessä ja pois hakiessa.;) Aikalailla asvalttitiet pölyää. Meilläkin menee vieressä iso valtatie, ja koko ajan ilmassa on iso pölypilvi autojen mennessä ohi. Onneksi on kuusiaita vähän suojaamaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei kyllä saisi enää verkkoja hakemaan :). Täällä sataa nyt lunta... :(

      Poista
  2. Minä odotan vesisadetta ihan senkin takia, että siitä tietää lämpötilan olevan plussa puolella... viime aikoina on kaikki taivaalta tullut tippunut vielä niinä valkeina höytyvinä, joita rakastan joulukuussa, mutta joita inhoan huhtikuussa...

    Suklaata... suklaata... auttaa kestämään tämän kevään puuttumisen. Ilmeisesti muillakin kuin minulla, kun suklaareseptejä on ilmaantunut joka puolelle blogeja. Vai onko syy kuukauden ruokahaasteessa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla takatalvimasennus, johon tarvitaan suklaata ;D.

      Poista
  3. Eipä täälläkää city ilmastossa muuta ole kuin pölyä,ja pölyä ja pölyä. ja kyllä,sateet ja mutakakut on tervetulleita myös tänne pohjanmaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalle muutto tuntuu aina tähän pahimpaan pöly aikaan varteenotettavalta vaihtoehdolta :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...