maanantai 29. huhtikuuta 2013

Luumuiset Ribsit ja Aasialainen Coleslaw


Viikonloppuna rentouduttiin mökillä naisporukalla. Valitettavasti koivut eivät vielä olleet hiirenkorvilla, mutta aurinko lämmitti kuitenkin ihanasti. Akut on siis ladattu saunomalla, herkuttelemalla, hiljaisuudella (muut pikkulapsiperheen vanhemmat ymmärtävät tämän kohdan ;D) ja ystävien seuralla. Tervetuloa siis toukokuu, kyllä nyt taas jaksaa.

Herkutteluista sitten vähän enemmän. Viikonloppuna tuli nautittua kauden ensimmäiset ribsit. Halusin kokeilla pikkujoulu kinkun glacea myös ribseihin hiukan muokattuna ja kyllä toimi erinomaisesti. Aasialaista coleslawta on tullut tehtyä aikaisemminkin ja taas maistui erinomaiselta.
Luumuiset Ribsit:
1,5 kg grillikylkeä
Keitinliemi:
1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
mustapippureita
merisuolaa
Marinadi/Glace:
1 ½ dl kuivattuja luumuja
1 dl vettä
1 dl hoisinkastiketta
2 rkl miriniä
2 rkl soijaa
2 rkl muscovadosokeria
3 tl viismaustetta
1 rkl sambal oelek chili tahnaa
½ dl öljyä

Laita kyljet kattilaan ja lisää vihannekset ja mausteet. Lisää vettä niin paljon että peittyvät. Anna kiehua hiljalleen 3-4h. Jäähdytä keitinliemessä seuraavaan päivään.

Valmista marinadi. Laita luumut sekä vesi kattilaan ja anna kiehua kunnes luumut pehmenevät. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se on sulanut. Nosta pois levyltä. Lisää loput aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada kylkien päälle esim. muovipussiin ja anna marinoitua ainakin 2h, meillä taisi olla 4h. 
 
Pyyhi liika marinadi pois ja grillaa kylkiin rapea pinta. Valele marinadilla grillauksen aikana. Marinadia tuli aika paljon, 3/4 marinadista olisi riittänyt mainiosti.
 
Aasialainen Coleslaw:
Glorian Ruoka ja Viinilehdestä 4/2011
1/2 varhaiskeräkaali ohueksi suikaloituna
2 rkl seesamin siemeniä
6 rkl miriniä
4 rkl seesaminsiemenöljyä
1 punainen chilipalko hienonnettuna ja siemenet poistettuna
2 dl suolapähkinöitä
1 ruukku korianteria hienonnettua 
(1rkl soijaa)
 
Suikaloi kaali, me käytimme juustohöylää. Huuhtele kaali. Laita suikaloitu kaali ja chili kulhoon. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin. Mittaa mirini ja seesaminsiemenöljy kulhoon, sekoita hyvin. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoilua. Mielestäni salaatti olisi tällä kertaa kaivannut lisää suolaa eli kastikkeeseen olisi voinut lisätä soijaa.

4 kommenttia :

  1. Ribsit,ooo nam! Täälläkin grillikausi korkattiin eilen. Toi asian coleslaw kuulostaa tosi kivalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vaihtelua niihin majoneesipitoisiin kaalisalaatteihin :D, mukavan raikas lisuke rasvasille ribseille.

      Poista
  2. Ihanat herkut, miten aina istun täällä, kun on olevinaan kamala nälkä.....oikein mukavaa vappua sinulle.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...