maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäis Sunnuntain illallinen


Eilen nautimme perheenkesken herkullisen Pääsiäisillallisen. Vaikka lampaanviulu olikin jäänyt mökille pakkaseen karitsan paahtopaisti toimi suht hyvin korvikkeena. Meille tulee karitsa paloiteltuna Veräjäahon tilalta Saarijärven läheltä. Taivaallisen hyvää lihaa, suosittelen! Yhteystiedot löytyvät täältä.


Pääsiäsiillallisella nautittiin:

Fetatäytteisiä munakoisorullia
Uunissa paahdettuja tomaatteja
Karitsanpaahtopaistia punvaviinikastikkeessa
Valkosipuliperunoita
Mango-Pistaasirahkaa






 Rullat tarjoillaan kylmänä ja voi hyvin tehdä edellisenä päivänä

Fetatäytteiset munakoisorullat:
3 munakoisoa
oliiviöljyä
suolaa
200g (oikeaa) Fetajuustoa
1dl turkkilaista jogurttia
nippu silolehtipersilijaa hienonnettuna
kuivattua minttua ja oreganoa
1 tl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
chilihiutaleita

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja suolaa viipaleet molemmilta puolilta. Anna "itkettyä" 30min. Pyyhi suola pois. Paista viipaleet erissä parilapannulla oliiviöljyssä. Kannattaa malttaa paistaa viipaleet kunnolla. Se on aikaa vievää, mutta palkitsee maussa. Anna viipaleiden jäähtyä.

Valmista täyte murustamalla fetajuusto. Sekoita loput ainekset joukkoon. Laita n. 1tl täytettä viipaleen toiseen päähän ja kääri rullalle. Asettele rullat tarjoiluastiaan ja pirskota oliiviöljyä pinnalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoile.




Uunissa paahdetut tomaatit:
500g terttukirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
oliiviöljyä





Puolita tomaatit ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Lisää mausteet ja öljy. Paista 200C n.30min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Herkullisia myös kylmänä.



 Karitsanpaahtopaistit punaviinikastikkeessa: (ohje hs.fi)



4 karitsanpaahtopaistia (á 180 g)
suolaa, mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 luomusitruunan kuori rastettuna
4 oksaa rosmariinia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuivaa paistit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. 

Kuumenna valurautapannu, lisää oliiviöljy ja ruskista paisteihin hyvä väri.

Hiero paistien pintaan sitruunan kuorta, rosmariinia ja valkosipulia, laita paistit takaisin pannulle ja aseta lämpömittari pienimmän paistin keskikohtaan. Paista noin 15–20 minuuttia, eli kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta (medium).


Ota liha uunista ja kääri se vetäytymään folion sisään. Vetäytyminen on tärkeää, jotta liha säilyy mehevänä! Lihan sisälämpötila nousee muutaman asteen vetäytymisen aikana.
Nosta valurautapannu liedelle. Kaada pannuun punaviini ja lihaliemi. Irroita maut pannusta, keitä kokoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.



Valkosipuliperunat:
1 kg rosamunda perunoita
suolaa ja mustapippuria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 dl kermaa

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä. Asettele viipaleet voideltuun uunivuokaan limittäin. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kaada kerma päälle ja paista 200C n. 45min.

Mango-Pistaasirahka: (ohje maku.fi)

250g mangosäilykettä
300g tuoretta kypsää mangoa
250g maitorahkaa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria
½ dl pistaaseja
Koristeluun pieniä suklaamunia

Valuta mangoviipaleet ja soseuta ne. Kuori ja kuutioi tuore mango.
Yhdistä rahka ja jogurtti. Mausta seos sokerilla.
Rouhi pistaasit pienemmiksi esimerkiksi morttelissa tai tehosekoittimessa.
Yhdistä kaikki rahkan ainekset. Säästä pistaaseja ja mangokuutioita koristeluun.

Annostele mango-pistaasirahka tarjolle jälkiruokamaljoihin. Koristele vielä mangokuutioilla ja pistaasirouheella. Lisää pieniä suklaamunia halutessasi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...