maanantai 16. huhtikuuta 2012

Rakkautta ensimmäisellä lusikallisella eli gluteiiniton "mutakakku"


Talkooporukan kanssa paiskittiin taas hommia viikonloppu ja tällä kertaa piti keksiä gluteiinitonta tarjottavaa. Talkoisiin ilmoittautuneet olivat tällä kertaa naisia, joten suklaakakkua oli tietenkin tehtävä. Tämän ohjeen kirjoitin ylös, mutta linkin hukkasin enkä enää muista mistä blogista tämä ohje alunperin oli. Eli jos joku tunnistaa omaksi ohjeekseen saa kommentoida.

Ohjeessa ilahdutti ja hieman myös arvelutti jauhottomuus. Päätin rohkeasti kokeilla ohjetta vaikka siihen ei edes gluteiinittomia jauhoja tullut. Tämä yksi syy ohjeen valintaan sillä gluteiinittomia jauhoja tarvitsee niin harvoin, että pussin loppu pyörii kaapissa turhaan.

Jauhottomuus arvelutti sen verran, että pakko oli palanen kakkua maistaa ennen tarjoilua. Taivaallisen hyvää, mutta todella tuhtia tavaraa oikea suklaaholistin unelma. Kummasti jaksoi loppu päivän paiskia hommia kun tätä oli saanut palasen. Kakkua raikastamaan soseutin mansikkasosetta ja tein sitruunaistamascarponevaahtoa.

Talkooporukalle vielä tätäkin kautta kiitokset ja muille remppaajille tai rakentajille vinkiksi, että suihkumyssy suojaa hyvin hiuksia remontoidessa :D.


Gluteiiniton Mud Cake
6  kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
300 g tummaa suklaata

Sulata voi ja siirrä kattila pois liedeltä. Pilko suklaa ja sulata se voin sekaan. Anna jäähtyä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi erikseen ja keltuaiset sokerin kanssa. 
Yhdistä voi-suklaaseos keltuaissokerivaahtoon ja sekoita mukaan puolet valkuaisvaahdosta. Lopun valkuaisvaahdon voit nostella taikinan sekaan (ei ole niin tarkkaa, voi jäädä vähän vaaleita kokkareita). 
Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 min. Mikäli haluat vähän kiinteämpää kakkua, laske 15min jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 10 min.
Kakku paranee "vanhetessaan", joten voit hyvin tehdä kakun jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Tarjoile soseutettujen mansikoiden ja sitruunaisen mascarponevaahdon kera.

Sitruunainen mascarponevaahto 
150g mascarponea 
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuori raastettuna ja 1 rkl mehua 

Laita mascarpone, kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu kuori ja mehu. Anna maustua jääkaapissa. Tarjoile kakun kanssa.


2 kommenttia :

  1. Heissan!

    Ystävä oli tehnyt mutakakkua ohjeellasi ja se oli todella hyvää!
    Pieni vinkki ohjeen nimeen, oikea termi on "gluteeniton", ei "gluteiiniton" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva, että maistui täytyy itsekkin taas pian tehdä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...