Lasagnea ei ole tullut tehtyä piiiitkään aikaan ihan siitä syystä, että valkokastikkeen teko pikkulapsiperheessä on haastavaa. Aina tapahtuu jotain kun pitäisi olla kastiketta sekoittamassa ja kastike ehtii kärähtää. Viikonlopun talkoisiin tarvittiin myös kasvisruokaa ja löysin tämän lasagne reseptin hs.fi ruoka sivuilta. Lopputulos oli herkullinen ja ei kyllä huomannut, että perinteinen juustokastike puuttui.
1/2 l ryöpättyä pinaattia tai pakaste pinattia sulatettuna (3 pussia)
250 g ricottajuustoa
125 g parmesaanijuustoa raasteena
mustapippuria
225 g lasagnelevyjä
Tomaattikastike:
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
kuivattua oreganoa
kuivattua chiliä
suolaa
mustapippuria
Päälle:
2 prk smetanaa (a 120g)
Keitä tomaattikastike tekeytymään. Silppua sipulit ja valkosipulin
kynnet ja kuullota niitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä kattilassa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen
kiehua hiljalleen ilman kantta. Itse keitin tomaattikastiketta 50min.
Valuta pinaatti siivilässä tai sulata pakaste pinaatti. Siirrä pinaatti kulhoon ja sekoita
joukkoon ricottajuusto ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita hyvin ja
mausta seos mustapippurilla.
Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja lado siihen lasagnen
ainekset kerroksittain siten, että alimmainen kerros on
tomaattikastiketta ja päällimmäinen lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle
smetana, ripottele päälle loppu parmesaaniraaste ja kypsennä lasagnea
200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti