lauantai 12. tammikuuta 2013

Helppoa ja nopeaa Tex Mexiä viikonlopuksi


Rakastan tulista ruokaa, mutta nykyään sitä tulee harvemmin syötyä lasten takia. Usein viikonloppuisin nautimme miehen kanssa jotain pientä tulista iltapalaa elokuvaa katsellessa. Green Chile Enchiladas -ohje jäi keväällä mieleeni the Pioneer Woman  -blogista, mutta toteutus tyssäsi ainesosa luettelossa olevaan Green Enchilada Saucen puuttuessa suomen tex mex purkkien valikoimista. 

Mutta onneksi on olemassa muita ruokablogeja, sillä Nanna oli Kaikki äitini reseptit -blogissa hoksannut korvata tämän ainesosan salsa verde -kastikkeella. Joten pääsimme mekin tekemään tätä herkkua. 

Ohje on kasvisruoka ja kaiken lisäksi tähän käytettiin vielä pieniä kokonaan maissijauhoista tehtyjä tortilloja, joten ohje on myös gluteiiniton. Tortilla paketissa on 12 tortillaa ja ohjeen ainekset riittävät täyttämään ne kaikki eli kahdelle hengelle tästä riittää iltanaposteltavaksi kahdeksi illaksi. Tein lisäksi vielä suurta herkkuani guacamolea.

Tex-Mex Kasvistortillat uunissa:
12 kpl 2-3 tortillaa per syöjä
1 pkt pieniä pehmeitä maissitortilloja
1 prk viipaloituja jalapenoja
1 prk Salsa Verde kastiketta (pirkka)
1 iso sipuli kuutioituna
öljyä paistamiseen
raastettua juustoa ( esim. sekoitus goudaa ja cheddaria)
1 prk salsaa tai voi tehdä itse esim tällä ohjeella 
1 prk ranskankermaa

Laita uuni lämpiämään 225C. Kaada salsaverde kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, lisää joukkoon kourallinn hienonnettuja jalapenoja. Kuumenna ja laita syrjään. Paista kuutioitu sipuli öljyssä kullanruskeaksi, laita syrjään. 

Ripottele juustoraaste tortilloille ja laita ne uuniin n. 10min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Asettele tortillat lautasille ja lisää päälle salsa verdeä, paistettua sipulia, salsaa ja ranskankermaa. Taita tortilla kahtia ja herkuttele!
 
  
Minnan Guacamole
2-3 avokadoa koosta riippuen
1 pieni punasipuli tai 1/2 isosta sipulista
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 limen mehu puristettuna
1 iso tomaatti pieneksi kuutioituna
1/2 dl säilyke jalapenoja tai 1 pun chili hienonnettuna
nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa

Leikkaa avocadot puliksi ja poista kivi. Koverra lusikalla avokado kuoresta. Laita lautaselle avokadot ja kaada limen mehu päälle. Muussaa haarukalla karkeaksi massaksi, tämä onnistuu vain kunnolla kypsyneiden avokadojen kanssa. Itse pidän karkeasta guacamolesta, mutta voit myös ajaa kaikki ainekset tai pelkät avokadot yleiskoneen terällä tasaiseksi.

Siirrä massa kulhoon. Sekoita joukkoon pieneksi kuutioitu punasipuli, hienonnettu valkosipuli, jalopenot ja kuutioitu tomaatti. Mausta suolalla ja hienonnetulla korianterilla. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 30min.

4 kommenttia :

  1. Tuollainen salsa on herkkuani ja tämä oli varmaankin tosi kiva iltapala:)

    VastaaPoista
  2. Tortillat ovat ihania ! Meillä mentiin tänään kotihampparilinjalla, mutta säännöllisesti ilmestyvät tortillatkin pöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempia löytyy meidänkin pöydästä aina silloin tällöin. Tämä ohje oli piristävän erilainen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...