perjantai 3. toukokuuta 2013

Vapun Herkkuttelusalaatti


Ennen vappua ostin iki-ihanan Mondon Ruoka&Matka (1/2013)-lehden ja sehän osoittautui taas kerran kelpo painokseksi, jota on luettu jo moneen kertaan. Suurena parsan ystävänä kokeiltavaksi valikoitui heti pekoni-parsatikut, toisin pekoni vaihtui parmankinkkuun. Parsa meillä kuuluu vappuun sekä äitienpäivä herkutteluihin, joten perinteistä ei poikettu tänäkään vuonna. Lopputuloksena oli aivan mahtava salaatti, jonka mies rankkasi jo parhaaksi ikinä.

Parmankinkku-parsatikut ja paahdettu vuohenjuusto salaattipedillä:
1 pnt parsaa
merisuolaa
1 pkt parmankinkkua
öljyä
200g vuohenjuustoa
hunajaa
1 pussi frisee salaattia
1 ruukku villirucolaa
2-3 rkl pinjansiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä

Taivuta parsaa varovasti niin varsi katkeaa oikeasta kohtaa ja puiseva osa jää pois. Kuori nupusta alaspäin kevyesti. Ryöppää nopeasti voimakassuolaisessa vedessä, alle minuutti. Jäähdytä nopeasti jäävedessä. Nosta valumaan liinan päälle.

Leikkaa parmankinkut puoliksi pituussuunnassa ja kiedo parsojen ympärille. Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä. Paista parsoja kunnes parmankinkku on kauttaaltaan rapea.

Siivut vuohenjuusto 1½ cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Valuta hiukan hunajaa jokaisen viipaleen päälle. Paahda 225C kunnes juusto saa pintaansa hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki.

Pese salaatit ja kuivaa salaattilingossa. Asettele vadille. Sekoita kastike ja ripottele salaatin joukkoon.

Nosta parsat salaatin pinnalleja siirrä myös vuohenjuustot varovasti lastalle salaatin pinnalle. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Nauti heti kuohuvan kera.

18 kommenttia :

  1. Uuh,parmaa ja parsaa,mikä loistova pari ja vielä vuohenjuustoakin. Laittoman hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairasteluputki pakottaa olemaan sisällä niin jotain piristystä keksittävä :D.

      Poista
  2. Näyttää ihan älyttömän hyvältä, täytyypä kokeilla, kun tuo parsakausikin täällä Saksassa on nyt meneillään:)

    VastaaPoista
  3. Varmaankin oli herkullinen salaatti:) Ja olisi sellainen varmaankin myös ilman tuota kinkkua. Paranemisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti toimii ilman kinkkuakin. Toivotaan, että tämä flunssa alkaa helpottamaan.

      Poista
  4. Ooh, mitä herkkua!

    Paranemisia sinne.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eiköhän se flunssa näillä eväillä ole pian selätetty :).

      Poista
  5. Heh, tuota samaa lehteä hehkutan huomenna blogissa. Ekan ostin ja taidan ostaa vielä uudelleen sen seuraavan kerran ilmestyessä. Oli siinä sen verran paljon luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä löysin lehden jo viime keväänä ja tätä painosta on tullut jo kotva odotettua :D.

      Poista
  6. Tykkään kovasti tuosta Ruoka & Matka -lehdestä. Uusimmasta ei ole vielä kovin montaa reseptiä to do -listoilla, mutta kahdesta edellisestä meillä on kokattu paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsasalaattia pitäisi vielä ehtiä tänä sesonkina kokeilemaan. Vanha lehti täytyy yrittää löytää myös luettavaksi arkistoista.

      Poista
  7. Tässä on kaikki tämän kauden suosikkimaut - parhaimmillaan! Teen usein prosciuttoon käärittyjä parsoja arki-illan nopsaksi ruuaksi tai naposteltavaksi. Tämä salaatti-idea kyllä täydentää setin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen heikkona parsaan sekä vuohenjuustoon niin pitihän niitä kokeilla yhdessä :) ja kyllä kannatti.

      Poista
  8. Nam nam nam! Tätä on pakko testata pian. :P Kiitos ihanasta vinkistä!

    VastaaPoista
  9. Oi, miten herkullinen salaatti! Parsaa onkin tullut nyt viikon sisällä popsittua paljon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, parsaa ei voi koskaan syödä sesonkina liikaa :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...