perjantai 14. kesäkuuta 2013

Prinsessahäiden eväät


Prinsessahäitä ihasteltiin viime viikonloppuna isomman prinsessan kanssa. Molempien prinsessojen nukkuessa kauneusunia leivoimme ritarin kanssa kuningatarpiirakkaa. Vaativathan kuninkaalliset häät kuninkaalliset eväät ;D. Maidon lisäksi kaapista ei löytynyt muita maitotuotteita kuin turkkilaista jogurttia, joten lopputuloksena oli hiukan erilainen kuningatarpiirakka. Jogurtin kanssa piirakasta tuli ihanan raikas. Muropohjan ohjeen löysin Kinuskikissa.fi:stä.

Murotaikinapohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Painele taikin voideltuun piirakkavuokaan.

Kuningatarpiirakka jogurtilla:
2 dl pakaste mustikoita
2 dl pakaste vadelmia
1 rkl perunajauhoja
4 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita jäisiin marjoihin perunajauhot. Kaada siivilään ja ravista varovasti niin, että ylinmääräiset perunajauhot lähtevät pois. Kaada marjat piiraspohjan päälle. Vatkaa jogurtti ja munat hyvin sekaisin. Lisää sokerit ja vatkaa vielä hetki. Kaada piiraspohjan päälle ja tasoita. Paista 200 asteessa n.25-30 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

4 kommenttia :

  1. Tällaiset piirakat on meillä suuressa suosiossa, varsinkin miehen.:) Turkkilaista jogurttia tulee useimmiten käytettyä täytteeseen, kun sitä useimmiten jääkaapissa on, ja leivontainspiraatio saattaa iskeä yllättäen. Kätevä tuote, kun sitä saa reilussa purkissa ja säilyy suht kauan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskankerma versio on ollut meillä suosiossa, mutta turkkilainen jogurtti oli myös todella hyvää. Kesäisin meilläkin löytyy miltei aina partaäijää jääkaapista :).

      Poista
  2. Ihanaa piirakkaa! Jos tänään ehdin, leivon tätä. Turkkilaista löytyy aina kans meidän jääkaapista, ja niitä ämpäreitä onkin kertynyt ihan mukavasti... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei tarvitse lapsille ostaa hiekkaämpäreitä erikseen ;D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...