tiistai 11. kesäkuuta 2013

Raksalla raatajien salaatti kooste

Alkukesä on sujunut raksalla sekä raksan pihalla raataen. Raataminen ja helle ovat uuvuttaneet tämän kokin totaallisesti, joten mitään kovin työlästä meidän ruokapöydässä ei ole nähty. Lapset on ruokittu pikapastoilla ja vanhemmat salaateilla. Kovilla helteillä itselleni ei vain oikein lämmin ruoka maistu, joten salaatti on ollut itsestään selvä valinta. Tässä siis teille kooste salaateista, joiden ohjeet eivät tosin ole kovin täsmällisiä. Syynä siihen taitaa olla se, että kaikki niistä on toteutettu periaatteella mitä kaapista sattuu löytymään. Jos sitä nyt saisi "kunnon"ruokaa aikaiseksi  kun helteet taitavat olla muisto vain, ainakin vähäksi aikaa :).


Paahdettu kesäkurpitsasalaatti aura-kastikkeella:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
reilusti salaatti omasta maasta esim. rucola ja lehtisalaatti
1 kesäsipuli hienonnettuna
oliiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsasta päät pois ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Öljyä suuri uunivuoka tai pelti ja laita viipaleet siihen. Ripauta oliiviöljyä, suolaa ja pippuria päälle. Paahda grillivastuksen alla kunnet viipaleet ovat saaneet väriä. Nosta uunista ja anna hiukan jäähtyä. 

Pese salaatit hyvin ja sekoita joukkoon hienonnettu kesäsipuli. Laita tarjoiluvadille ja nosta kesäkurpisa viipaleet päälle. Ripottele oliiviöljyä salaattiin.

Aura-kastike:
½ pkt auraa
1 prk kermaviiliä
1 pun.chili
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia

Laita kermaviili kulhoon ja murustele aura joukkoon. Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna ja lisää kulhoon. Mausta kastike hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa n.15min.


Lämmin Herkkusieni-Aura-salaatti:
1 pussi lämmön kestävää salaattia esim. jääsalaatti
öljyä paistamiseen
n.150g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl balsamikoa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
½ pkt auraa
oliiviöjyä

Huuhtele salaatti ja kuivaa. Revi pienemmiksi paloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Pese herkkusienet ja puolita ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuullota sipulia öljyssä paistinpannussa muutama min. Lisää valkosipuli sekä herkkusienet ja jatka paistamista muutama min. Lisää pannuun  suola, mustapippuri, timjami, balsamiko ja hunaja. Sekoittele hetki ja nosta pois levyltä. Nostele sieniseos salaattipedin päälle ja murustele aura salaattiin. Ripottele vielä oliiviöljyä koko komeuden pinnalle.
 

Pekoni-hunajamelonisalaatti aura-kastikkeella:
1 pussi jääsalaattia
1 pkt pekonia
1 pieni hunajameloni kuutioituna

Laita pekoniviipaleet uunivuokaan ja laita uuniin grillivastuksen alle. Kun pekonitovat rapeita nosta pois uunista ja laita talouspaperin päälle valumaan. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi tarjoiluvatiin. Lisää melonikuutiot joukkoon. Taita pekoni paloiksi ja laita salaatin pinnalle. 

Aura-kastike:
1 prk ranskankermaa
70g auraa
1 pun.chili
suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa

Laita ranskankerma kulhoon ja murustele aura joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna makujen tasaantua jääkaapissa n. 15min.


Vuohenjuustosalaatti yrttiöljyllä:
paljon lehtisalaattia sekä rucolaa omasta maasta
1 kesäsipuli hienonnettuna
100g chevreä

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Jaa lautasille ja lisää hienonnettu kesäsipuli joukkoon. Viipaloi vuohenjuusto ja lisää salaattien pinnalle.

Yrttiöljy:
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersilijaa
suolaa
pippuria
1/3 pun.chili
pieni valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
½-1dl oliiviöljyä

Laita kaikki ainekset kulhoon, laita oliiviöljyä ensin ½dl ja lisää tarvittaessa. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Ripottele salaatin pinnalle. Yrttiöljyä jäi yli myös seuraavan päivän salaatteihin.


Vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaattisalaatti:
paljon salaattia omasta maasta esim. lehtisalaattia ja rucolaa
chevreä n.60g
10 aurinkokuivattua tomaattia
paahdettuja pinjansiemeniä

Huuhtele salaatit ja kuivaa. Laita salaatit tarjoiluvadille ja murustele chevre joukkoon. Viipaloi aurinkokuivatuttomaatit ja lisää salaattiin. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla haluamasi määrä ja lisää salaattiin.

Balsamico-kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja ripottele salaatin pinnalle.

6 kommenttia :

  1. Jos ei noista salaateista löydä mieleistään niin on ihme! Hyvä, hyvä. Aurapekoni!!!!!

    VastaaPoista
  2. Ihania salaatteja. Ja tuo aurakastike, nam!:) Helteellä maistuu kaikkein parhaiten erilaiset salaatit.

    Kokkaamiset on jäänyt aika vähille meilläkin, tai ainakaan ei ole tullut paljon kokattua sellaista mitä blogiin laittaisi. Tai sitten ei vain yksinkertaisesti enää jaksa kuvata, kun saa ruoan pöytään. Vie nuo helteet ja pihatyöt kaiken voiman. Nyt on mukavan viileää, ja saa rauhassa viettää päivän sisällä, kun on niin märkääkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateisia päivi täytyy olla kesällä, muuten kaikki jäisi hoitamatta sisällä :). Salaatit maistuu nyt niin hyviltä kun kaikki kasvikset parhaimmillaan.

      Poista
  3. Nam mitä salaatteja ja tuo paahdettu kesäkurpitsa on niin herkkua :) kyllä tämä kesäaika vaan vie mehut suuntaan jos toiseenkin, pihaa pitäisi hoitaa ja lomailla perheen kera, ei vaan kerkiä aina kokkaamaan jotain ekstraa ja vielä kuvailemaan. Nautitaan, kesä on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin varmasti elää viikon paahdetulla kesäkurpitsalla niin hyvää se on :). Niin on, ei kesällä kannata sisällä olla kun talvella ehtii sitä taas ihan riittämiin tehdä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...