lauantai 15. kesäkuuta 2013

Välimerellinen Kasvispaistos


Ilmat on viilennyt ja välillä on ollut miltei kylmä. Salaattia ei tehnyt kylmällä ilmalla mieli, joten onneksi salaattiin varatut ainekset taipuivat lämpimäksi kasvispaistokseksi. Nälkä oli kova kun paistos oli valmis ja kieli tuli poltettua kun ei malttanut odottaa jäähtymistä... Tätä herkkua me söimme paahdetun maalaisleivän päällä, mutta paistos toimii hyvin myös lisukkeena. Unohdin ottaa raksalta tuoreita yrttejä mukaan, joten kuivatuilla mentiin. Herkullinen lopputulos joka tapauksessa.

Välimerellinen kasvispaistos:
keskikokoinen kesäkurpitsa
4 isoa tomaattia
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 mozzarellaa
suolaa
mustapippuria myllystä
välimeren yrttiseosta (persilijaa, basilika, kirveli, rakuuna, timjami ja oregano)
oliiviöljyä

Leikkaa kasvikset sekä mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Öljyä uunivuoka. Asettele kasviksia ja mozzarellaa limittäin uunivuokaan, itse laitoin kesäkurpitsa, punasipuli, kesäkurpitsa, mozzarella, tomaatti jne. Kun kaikki kasvikset ja juusto on uunivuoassa mausta mausteilla ja valkosipulilla. Lorauta reippaasti oliiviöljyä pinnalle niin, että mausteet eivät jää pelkästään pinnalle. Paista 200C keskitasolla 30min ja sitten laita uunin grillivastus päälle ja anna olla niin kauan, että pinta on rapea. Anna jäähtyä ja nauti paahdetun maalaisleivän kera tai lisukkeena.

6 kommenttia :

  1. Tällaista on meilläkin tehty ja tykättiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tykättiin kovasti. Ollaan aikaisemminkin tehty, mutta nyt kun paahtoi lopuksi grillivastuksen alla tuli täydellistä :).

      Poista
  2. Kylmä on - koitettiin syödä jälkkäri ja juoda lasi shamppanjaa pihalla, mutta lasinpohja ei ollut lähelläkään ennen kuin hipsin vähin äänin sisälle lämpimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, takkia on saanut taas kyllästymiseen asti pitää. Onneksi jussiksi kuitenkin pitäisi lämmetä.

      Poista
  3. Tästä tykkäisin varmasti, on niin hyvät ainekset.:) Lämmetä saisi, että kasvitkin jaksaisi taas kasvaa. Alkaa ruukkukasveissakin jo huomata kylmän ja kostean ilman vaikutuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun kesäkurpitsat saisi omasta maasta ja tomaatit kasvihuoneesta :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...