keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Miniloma Helsingissä osa1: Klaus K & Grotesk

Jo pidemmän aikaa on meidän perheessä vanhempien kahdenkeskinen laatuaika lasten ollessa hoidossa kulunut raksalla raataessa. Iltaisin ollaan sentään puolikuolleina löhötty yhdessä sohvalla. Viime viikolla todettiin, että vaikka remontti ei ole ihan vielä valmis on korkea aika ottaa lomaa raksasta ja viettää oikeasti sitä laatuaikaa kahdestaan.


Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaa vaan hyppäsimme paikallisjunaan lasten lähdettyä mökille isovanhempien kanssa ja miniloma Helsingissä saattoi alkaa. Varasimme huoneen Klaus K -hotellista ja pöydän illalliselle Groteskiin.


Vaikka Klaus K:n mahtava sänky tuntui taivaallisen kutsuvalta kroonisesta väsymyksestä kärsivien pikkulapsiperheen vanhemmista, puimme kuitenkin "ykköset" päälle ja lähdimme nauttimaan illallista ravintola Groteskiin.

Seuraavat kuvat ovat otettu kännykän kameralla, mies ei kuulemma halunnut viettää iltaa vaimon ja järkkärin seurassa. Jo ravintolan ovella kohtasimme erittäin positiivisen yllätyksen: Groteskissa oli kesäkuun alusta siirrytty kiinteään katehinnoitteluun viinien osalta.

grotesk

Hetken mietittyämme päädyimme keittiömestarin yllätys menuseen, joka kysyttyämme onnistui mainiosti allergioiden takia kalattomana. Menun kanssa valitsimme suositusviinit.

grotesk illallainen


Pääsimme herkuttelemaan kukkakaalikeitolla, härkätartarilla pikkelöityjen kasvisten kera, kahdella tapaa valmistetulla vasikalla ja kolmella eri tavalla valmistetulla sellerillä, compte juustolla ja marjasorbetilla sekä suklaavanukkaalla.

grotesk keittiömestarin yllätysmenu

Illallinen oli todella onnistunut kokonaisuus ja suositusviinit sopivat hyvin yhteen ruoan kanssa. Palvelu oli ystävällistä ja erittäin asiantuntevaa ruoan sekä viinien osalta. Tunnelma ravintolassa oli myös kohdillaan eli voin suositella lämpimästi.


Ilta oli erittäin onnistunut hotellin ja ravintolan suhteen. Seuraavassa postauksessa lisää minilomasta.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...