maanantai 7. heinäkuuta 2014

Rakuuna-Perunasalaatti savustetulla valkosipulilla


Yllätyksekseni rakuuna sopii erinomaisesti dijon sinapin kanssa perunasalaattiin. Kyseistä perunasalaattia on tullut tehtyä useasti, mutta jostain syystä se ei ole koskaan päätynyt blogiin asti. Tällä kertaa perunasalaattiin päätyi myös tämän hetken hittituote keittiössämme eli savustettu valkosipuli. Lopputulos vain parani tällä lisällä, joten viimeistään nyt on tämä(kin) perunasalaatin ohje postattava blogissa. Mielestäni perunsalaatti reseptejä ei koskaan voi olla liikaa ja parhaimmat on valmistettu juuri uusista perunoista.

Rakuuna-Perunasalaatti

1,5 kg uusia perunoita
2-3 uutta sipulia

Kastike:

6 savustettua valkosipulinkynttä
2 dl majoneesia
1 prk ranskankermaa
2 tl dijonsinappia
1 dl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä uuden perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Anna jäähtyä kunnonnolla. Pilko perunat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita salaattikulhoon. Huuhtele sipulit hyvin ja viipaloit. Lisää perunoiden joukkoon.

Valmista seuraavaksi kastike. Hienonna savustetut valkosipulinkynnet haarukalla. Lisää kastikkeen loput ainekset ja sekoita hyvin. Lisää kastike perunoiden joukkoon ja sekoita varovaisesti. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.


2 kommenttia :

  1. Uuuh, tää kuulostaa kyllä tosi herkulliselta! Ja maistuu varmasti ihanalta grillimakkaran tai muun grillilihan kanssa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan paras lisäke juuri grilliherkuille :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...