torstai 10. heinäkuuta 2014

Grillatut Nektariinit Pekonilla ja Auralla

grillatut nektariinit

Kuten arvata saattaa tähän grilliherkkuun idea lähti vanhasta grillausklassikosta eli aurajuustolla täytetyistä ja pekoniin kääräistyistä herkkusienistä. Herkkusienet korvasin vain nektariinin puolikkailla. Lopputulos oli aivan mahtava ja tästä taisi tulla meidän perheen tämän kesän grilliherkku hitti. Lapsille grillasin pelkkiä nektariinin puolikkaita ja hyvin maistuivat nekin.

Parhain lopputulos tulee kun käyttää nektariinejä, jotka eivät ole vielä täysin kypsiä. Tosin ihan raaoistakaan ei hyviä tule. Loppusilaukseksi kannattaa vielä pyöräyttää hiukan mustapippuria myllystä niin nautinto on taattu. Saa nähdä ideoituuko tästä grillausklassikosta vielä muita versioita kesän aikana.


Grillatut nektariinit pekonilla ja auralla:

500g nektariinejä
1 pkt pekonia
½ pakettia auraa
coctailtikkuja
öljyä
mustapippuria myllystä

Puolita nektariinit ja poista kivi. Täytä "kivenkolo" auralla. Kääräise pekoni ympärille niin, että peittää hyvin aurajuuston. Kiinnitä pekoni coctailtikulla. Ripottele hiukan öljyä pinnalle.

Grillaa nektariinejä ensin niin, että aura puoli on ylös päin. Grillaa niin kauan, että pekoni saa kunnolla pohjasta väriä ja muuttuu rapeaksi. Käännä nektariinit varovaisesti ympäri ja grillaa kunnes pekoni saa tarpeeksi väriä.

Ripauta nektariinien pintaan hiukan mustapippuria myllystä ennen tarjoilua. Nauti!!!

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...