maanantai 10. kesäkuuta 2013

Äiti vastaan pikaruokalat


Äiti on nyt vähän väsynyt, joten isi käy autoluukulla. Jep, meilläkin on näitä päiviä ja lasten mielestä saisi varmasti olla useamminkin ;D. Keskimmäinen lapsukaisista on erityisen ihastunut kananugetteihin ja pyytää niitä yhtenään. Olen myös nähnyt sen kuvan vaaleanpunaisesta töhnästä, mistä ne yleensä ilmeisesti valmistetaan... Joten tuotekehitystä on harrastettu keittiössä, jotta äidin nugetit olisivat parempia kuin pikaruokaloiden :). Edellinen erä kelpuutettiin, mutta eivät kuulemma olleet yhtä hyviä. Tällä kertaa äiti kuitenkin onnistui päihittämään pikaruokalat broilerin jauhelihan avulla, banaanimajoneesi taisi myös auttaa asiaa. Banaanimajoneesin sekä avokadodipin ohjeet ovat Henri Alenin käsialaa ja ne löysin ruoka.net:stä ja taaskaan en pysynyt ohjeissa :). Banaanimajoneesi oli todella hyvää, siis nuolen lautasen hyvää eli kannattaa kokeilla.

Äidin parhaat nugetit:
400g broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kanalientä (vettä+fondia)
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 muna
Leivitykseen:
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
2 munaa
korppujauhoja

Sekoita korppujauhoihin mausteet. Kaada kanaliemi joukkoon ja anna turvota. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita vehnajauhoja lautaselle. Sekoita suola sekä pippuri joukkoon. Riko munat ja vatkaa haarukalla sekaisin toisella lautasella. Kolmanteen lautaseen laita korppujauhoja.

Ota reilu ruokalusikallinen jauhelihamassaa ja muotoile nugetiksi. Pyöritä ensin jauhoissa ja kopsauta liiat pois. Kasta sitten munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Laita nugetit suureen hyvin öljyttyyn uunivuokaan tai peltiin. Paista 200c 15min, käännä nugetit ympäri ja jatka paistamista vielä 5-10min.


Banaanimajoneesi:
1 dl Hellmansin majoneesia
1 rkl turkkilaista jogurttia (alkuperäisessä ohjeessa ranskankermaa)
1 pieni kypsä banaani
2 tl curryä
tilkka sitruunan mehua


Paloittele banaani kulhoon ja lisää muut ainekset. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Avokadodippi:
2 avokadoa
1 rkl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
1 pun shili siemenet poistettuna
kourallinen tuoretta korianteria hienonnetuna
½ sitruunan mehu
suolaa
pippuria

Puolita avokadot ja poista kivet. Poista avokadot kuorista lusikalla ja laita kulhoon. Lisää muut ainekset ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.



8 kommenttia :

  1. Voittaa taatusti sen pinkin töhnän! Banaanimajoneesi on ihan uusi juttu, pitääpäs kokeilla meillekin joku kerta.
    Meillä ei syödä ikinä kaupan kalapuikkoja, ei enään sen jälkeen kun omastani joskus vuosia sitten löysin lapamadon tms madon puolikkaan pätkän! :D Näin jossain ohjeen leivitetyistä seitipuikoista ja sen jälkeen puikot tehty vallaan itse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona tehty on varmasti aina parempi vaihtoehto, mutta aina ei vaan jaksa :D. Silloin lohduttaudun sillä, että meillä on yleensä alusta asti itse tehtyä ruokaa :).
      Banaanimajoneesi oli todellä yllätys, mutta vaatii kyllä kunnolla kypsän banaanin muuten ei välttämättä ole kovin maukasta.

      Poista
  2. Meillä käydään ihan samoja keskusteluja lasten kanssa. Tosin viime aikoina on vähän ollut oireita edistyksestä. Pizzat kuulemma pitää tehdä ehdottomasti kotona itse. Kotihampparit ovat ihan yhtä hyviä kuin pikaruokalasta ostetut (mutta kuulemma silti erilaisia, että molempia tarvitaan)... nugetteja ei meillä oikein kukaan ole innostunut syömään, joten niiden kanssa ei ole ihmetelty.

    Niin, ja ylläolevasta huolimatta meillä ihan varmasti tulee olemaan pikaruokapäiviä. Seuraava todennäköisesti huomenna, kun äiti juoksee työpalaverista tarhan kautta linja-autoasemalle lapsia vastaan... mistäpäs se ruoka siinä rytäkässä pöytään edes ilmestyisi ajoissa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin, meillä vielä hamppareiden osalta tuo saavuttamatta. Ja takuulla tiukan paikan tullen meilläkin turvaudutaan edelleen pikaruokaan :).

      Poista
  3. Banaanimajoneesi kuulostaa samalta tosi oudolta (ja vähän ehkä äklöltä) mutta toisaalta ihan törkeän hyvältä. Pakko testata! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sen takia sitä olikin kokeilta. Sen kera nugetit maistuivat myös aikuisille :).

      Poista
  4. Voimavaratkin ovat sen verran rajalliset, että kyllä sitä joskus on pakko turvautua valmiiseen, vaikka kuinka mielellään muuten tekisi kaiken alusta itse. Joskus ei vaan yksinkertaisesti jaksa eikä ehdi. Banaanimajoneesi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Sitä pitää muistaa kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopi broilerin kanssa todella hyvin ja yllätti tosissaan maulla. Välillä täytyy antaa periksi ja päästä helpolla, turha itseään piippuun ajaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...