Tässä ohje herkulliseen päärynäpiirakkaan. Kulholliselle päärynöitä piti keksiä käyttöä ja olin yllättynyt miten vähän päärynää sisältäviä leivontareseptejä netistä löytyi. Suomessa ei ilmeisesti ole totuttu käyttämään päärynää leivonnassa. Löysin kuitenkin tämän Mimmin reseptin, jota muokkasin. Tällä kertaa muokkaus johtui kaappien sisällöstä. En sitten tiedä onko tämä versio parempaa kuin alkuperäinen, mutta herkullista kuitenkin.
Pohja:
300g margariinia/voita sulatettuna
2dl fariinisokeria
2 munaa
4dl jauhoja
2dl ohrakasta
2 tl leivinjauhetta
Sekoita rasva ja sokeri. Lisää munat rasva- ja sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasva-, muna- ja sokeriseoksen joukkoon. Laita leivinpaperi reunalliselle pellille ja levitä pohjataikina pellille.
Täyte:
4 päärynää
Kuori ja kuutioi päärynät. Lisää tasaisesti piirakan päälle.
Päällys:
140g voita sulatettuna
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
3tl vaniljasokeria
2tl kanelia
Sekoita kaikki aineet keskenään hyvin. Ripottele piirakan päälle. Paista 175C 40min keskitasolla. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi. Hyvää sellaisenaan tai esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Missähän vaiheessa munat lisätään ja miten?
VastaaPoistaHei, hyvä kun huomasit. Munat lisätään rasva- ja sokeriseokseen ja sekoitetaan. Sitten lisätään kuivataineet.
Poista