sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Omenahillo x5


Meidän ainoalla omanapuullamme on mielenkiintoinen tapa tuottaa kunnon sato jokatoinen vuosi ja muutoin vain muutama omena. Tänä vuonna oli taas vain pari omenaa puussa. Naapurit onneksi pelastivat tilanteen tuomalla 2 muovikassillista omenoita. Enää ei ole omenoita jäljellä. Jääkaapissa tosin 12l hilloa ja yksi omenapiirakka, joka katosi nopeasti. Itse en pidä kovin makeista hilloista, joten näissä ohjeissa sokeria käytetty muihin ohjeisiin verrattuna vähän. Tässä ohjeet hilloihin:

Mausteinen omenahillo:
5l kattila täyteen kuorittuja ja lohkottuja omenoita
4 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
500g hillosokeria

Laita kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat pehmeitä. Soseuta ja purkita.


Paahdettu omenasose:
2kg omenoita
(2dl vettä, 1dl sokeria)

Kuori ja lohko omenat neljään osaan. Aseta reunalliselle pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 225C 30min. Laita kulhoon, soseuta ja lisää tarvitaessa vettä tai sokeria. Todella hyvää ja intensiivinen maku. Omasta mielestäni vettä ja sokeria ei tarvitse. Tällöin tosin sose aika paksua.


Omena-inkiväärihillo:
3l kattila täyteen kuorittuja ja pilkottuja omenoita
3 dl hillosokeria
1 sitruunan mehu
1-2 rkl raastettua inkivääriä
2 dl vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta ja purkita.

Omena-Luumuhillo:
2kg luumuja
1kg omenoita
4 dl vettä
1 sitruunan mehu
2 kanelitankoa
500g hillosokeria

Kalttaa luumut ja poista kivet. Kuori ja lohko omenat. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kunnes omenat pehmenneet. Poista kanelitangot ja soseuta. Purkita.
Vinkki! Kalttaus: tee risti viilto luumun päähän ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen. Poista kuori.

Omenahillo uunissa:
Tämän reseptin löysin hesarista täältä.
1 kg omenia
1 sitruuna
2 kanelitankoa
500 g hillosokeria (itse käytin vain 300g)
1 dl vettä
 
Pese omenat hyvin, poista niistä siemenkodat ja leikkaa neljään osaan. Pane omenat, sitruunan mehu, kanelitanko ja hillosokeri uuninkestävään vuokaan. Sekoita huolella. Laita kansi päälle ja siirrä vuoka kylmään uuniin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja kypsennä hilloa noin tunti. Tarkista tilanne puolen tunnin jälkeen ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Täytä tehosekoitin vain puoleenväliin, ettei hillo pursua ulos. Laita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje purkit. Säilytä joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...