Yrttinen-kesäkurpitsakeitto
300g kesäkurpitsaa
400g puikuloita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
n.7dl vettä
1 yrttiliemikuutio
200g valkosipuli-yrtti koskenlaskijaa
mustapippuria
persilijaa
Kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää loput kasvikset ja paista hetki. Lisää vettä niin, että kasvikse juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi n.15min. Lisää juusto ja mustapippuri. Soseuta keitto. Hienonna persilija ja lisää keittoon.
Kesäkurpitsapeltileipä
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl raastettua kesäkurpitsaa
1,5 dl juustoraastetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 7 dl sämpyläjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 7 dl sämpyläjauhoja
juustoraastetta pinnalle
Kuumenna vesi 42C. Lisää suola ja hunaja veteen. Sekoita hiiva 1dl vehnäjauhoja. Lisää veteen ja anna seistä muutama min. Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon. Lisää myös juustoraaste. Alusta jauhot taikinaan ja loppuvaiheessa lisää öljy. Anna kohonta vähintään 30 min. Kaada taikina reunalliselle pelille, jossa leivinpaperi. Muotoile pellille tai leivo sämpylöiksi. Anna kohota 10min. Voitele maidolla ja ripottele juusto pinnalle. Paista 225C 15-20min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti