keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Tomaatti-basilikapiirakka


Tässä yksinkertainen, mutta maistuva piirakka tomaatin ystäville!

Pohja:
150g voita
1dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
(suolaa)
1 rkl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot taikinaksi. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele haarukalla ja paista 200C 10 min.

Täyte:
1 rasia miniluumutomaatteja
3/4 ruukkua tuoretta basilikaa
3 dl (ruoka)kermaa
3 munaa
mustapippuria, suolaa
2dl emmental raastetta

Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja hienonna basilika ei kuitenkaan liian hienoksi. Laita puolet basilikasta piirakan pohjalle. Asettele tomaatit piirakan pohjalle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele loput basilikat pinnalle. Sekoita kerma, munat, mausteet ja juustoraaste hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Paista 200C n.30min.

2 kommenttia :

  1. Oi herkkua! tätä täytyy kokeilla viikonloppuna ;)

    T: Mira

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...