Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
125 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
240 g smetanaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
125 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
240 g smetanaa
Täyte:
4 dl puolukoita
(1 rkl perunajauhoja)
3 rkl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)
3 rkl sokeria
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2dl fariinisokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita
joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja smetanaa. Voitele irtopohjavuoka
(halkaisija 22–24 cm). Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita,
sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.) Lusikoi vuoan pohjalle
puolet taikinasta ja kaada päälle puolukat. Peitä marjat lopulla
taikinalla ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa 50-60min. Peitä kakun
pinta foliolla tai leivinpaperilla jos se alkaa tummua. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Jäähdytä kakku vuoassa.
Laita kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä n.15min välillä sekoittaen. Laske kattila minuutiksi kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen. Sekoita kinuski hyvin. Kaada kuorrute jäähtyneelle kakulle, koristele halutessasi muutamalla
puolukalla ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti