lauantai 10. syyskuuta 2011

Puolukka-Kinuskikakku

Tässä herkullinen makean ja kirpeän yhdistelmä! Ohje on muokattu tästä hesarin ohjeesta.

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
125 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
240 g smetanaa

Täyte:
4 dl puolukoita
(1 rkl perunajauhoja)
3 rkl sokeria

Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja smetanaa. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 22–24 cm). Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.) Lusikoi vuoan pohjalle puolet taikinasta ja kaada päälle puolukat. Peitä marjat lopulla taikinalla ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa 50-60min. Peitä kakun pinta foliolla tai leivinpaperilla jos se alkaa tummua. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakku vuoassa.
Laita kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä n.15min välillä sekoittaen. Laske kattila minuutiksi kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen. Sekoita kinuski hyvin. Kaada kuorrute jäähtyneelle kakulle, koristele halutessasi muutamalla puolukalla ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Tarjoile.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...