keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Siirappinen sesam-kana



Tämä taivaallisen hyvä resepti löytyi Kaikki äitini reseptit -blogista. Alkuperäinen resepti on täältä. Ensimmäinen resepti pitkästäaikaa, mitä en ole pahemmin ryhtynyt muokkailemaan. Lisukkeena tein yksinkertaista kasviswokkia koska kanassa on aika voimakkaat maut. Kaikki kokeilemaan tulee miltei itsestään uunissa ja on kyllä kaiken vaivan arvoista.

Siirappinen sesam-kana

6 marinoimatonta (jyvä)broilerin koipi-reisipalaa
suolaa ja pippuria
2,5 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1,25 dl soijakastiketta
1 iso sipuli hienonnettina
0,75 dl ketsuppia
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen mieto chili tai hiutaleita 1rkl
2rkl maizenaa tai vastaavaa maissitärkkelystä
vettä.
kuorittuja sesaminsiemeniä pannulla paahdettuna

Suolaa ja pippuroi kanapalat ja asettele ne uunipataan esim. valurautapata.  Sekoita yhteen siirappi, soija, sipuli, ketsuppi, öljyä, valkosipuli ja chili. Kaada seos kanojen päälle ja laita kansi tiiviisti päälle, älä raota valmistuksen aikana.


Laita pata uuniin 150 asteeseen n.3 tunniksi.

Poista koivet padasta ja poista luut ja nahka. Revi kahdella haarukalla liha pienksi, nosta tarjoilukulhoon.




Siivilöi kastike ja nosta pata liedelle. Sekoita maizena veteen n. 1dl ja lisää pataan Nosta pata liedelle ja kiehauta sakeaksi. Kaada kastiketta kanapalojen päälle ja ripottele sesaminsiemeniä koko komeuden päälle. Kaikkea kastiketta ei tarvitse sekoittaa lihojen  joukkoon laita niin paljon kun tuntuu hyvältä. Tarjoile basmatiriisin kera.



Yksinkertainen kasviswokki
2 rkl seesamöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
2 isoa porkkanaa (3 pientä)
1 prk pikkumaissia
loraus soijaa

Kuori ja puolita sipuli, viipaloi. Hienonna valkosipulin kynsi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa puoliksi, viipaloi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Valuta maissi. Kuumenna seesamöljy pannulla. Lisää porkkanat ja paista muutama min. Lisää sipulit ja kesäkurpitsa ja paista pari min. Lisää maissi ja kuumenna. Mausta soijalla ja tarjoile.

2 kommenttia :

  1. Hienoa. Taas yksi "käännynnäinen". Mutta hyvähän kannattaa laittaa kiertoon!

    Ja löysinpä siirappisen sesamkanan ansiosta tänne kivaan blogiin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...